Finnish Pool Tourin viimeinen osakilpailu pelattu - vilkas kilpailuviikonloppu takana

24.4.2017

Kim Laaksonen tehnyt murhaavaa jälkeä FPT:llä. Viisi viimeistä kilpailua - saldona 4 voittoa ja 1 finaalitappio

Helsingissä pelattu FPT kauden neljäs kilpailu VRJ 8-pallo ja voittajaksi kruunattiin jo kolmannen perättäisen FPT osakilpailuvoiton napannut Kim Laaksonen. Tampereella puolestaan pelattiin Kaisan suurturnaus Finlux Open ja mestariksi kruunattiin Timo Muhonen. Karassa Espoon Kevät Openin voittajaksi pelasi Toni Hannula. Snookerissa Seniorit ja Juniorit pelasivat SM-mitaleista. Esa Kaikumaa on Snookerin senioreiden Suomenmestari 2017 ja Tuure Lappalainen junioreiden snooker SM-kultamitalisti tänä vuonna. Pelikalla oli myös finaalitapahtuma Vesileppiksellä.

Finnish Pool Tourin osalta kauden ranking on tullut päätökseen 9-pallo SM-kilpailuja lukuunottamatta. FPT kauden viimeinen osakilpailu VRJ 8-pallo sai huikean lopun, kun Kim Laaksonen nousi jälleen osakilpailuvoittoon. Edellisen FPT kilpailun tapaan Laaksosen finaalivastustajana oli rankingkärki Petri Makkonen joka kaatui viime viikonloppuna tiukan 9-pallofinaalin päätteeksi 7-6.

Kaisassa pelattiin myös kauden viimeinen RG-kilpailu ja kyseessä oli Tampereen järjestämä upea Finlux Open jossa oli mukana peräti 84 pelaajaa. Uransa ensimmäiseen RG-voittoon ylsi Timo Muhonen joka voitti finaalissa Jari Teittisen lukemin 60-18.

Karassa myös kauden viimeinen RG-kilpailu kantoi tänä vuonna nimeää Espoon Kevät Open II. Toni Hannula oli ylitse muiden joka kukist finaalissa upean kilpailun pelanneet Miio Ronkosen lukemin 25-7.

Snookerissa puolestaan pelattiin Senioreiden ja Junioreiden Suomenmestaruudesta. Helsingissä pelattu Senioreiden Snookerin Suomenmestauuskilpailun finaalissa Esa Kaikumaa voitti Ropi Heikkilän lukemin 4-1.

Junioreiden SM-mitaleista pelattiin puolestaan Lahdessa. Finaalissa nähtiin suuryllätys, kun Tuure Lappalainen yllätti ennakkosuosikin Patrik Tiihosen lukemin 3-1.

Pyramidissa oli vuorossa kansainvälinen tapahtuma kun Barcelonassa järjestettiin EEBC:n osakilpailu. Mukana Suomesta oli pelaamassa Tero Parikka ja saldoksi tuli kaksi voittoa.

Kaiken lisäksi Vesileppiksellä järjestettiin Suomen suurimpiin biljarditapahtumiin lukeutuva Pelikan finaalit. Lue lisää tapahtuman omilta sivuilta: http://www.biljardiliiga.net/