Filippiinit putosivat Suomi jatkaa voittojen tiellä

24.1.2013

Kotijoukkue ja yleisö pettyi karvaasti Suomen kukistettua Filippiinien legendat Reys & Bustamanten

Filippiinit kaatui, Immonen & Makkonen semifinaaliin World Cup of Pool, Filippiinit 5-9.9.2012

Suomi Filippiinit 9-5

Filippiinit kaatui, Immonen & Makkonen sensaatiomaisesti semifinaaliin

Suomen poolbiljardin kaksikko Mika Immonen ja Petri Makkonen voittivat jo toisen mestariparin poolbiljardin World Cup of Pool –kilpailussa Filippiineillä. Torstaina kaatuivat edellisen vuoden puolustavat saksalaiset mestarit ja nyt oli vuorossa kotijoukkue Filippiinien legendakaksikko Efren Reyes ja Francisco Bustamante. Ottelu päättyi Suomen selkeään 9-5 voittoon. Seuraavaksi Immonen ja Makkonen kohtaavat semifinaalissa USA:n parin Shane Van Boening / Rodney Morris.

Ottelu alkoi hieman hermostuneesti Petri Makkosen epäonnistuessa 9-pallon pussituksessa josta Filippiinit saivat ensimmäisen erän. Toisessa erässä kuitenkin käsipallo Suomelle antoi mahdollisuuden tasoitukseen. Kolmannessa erässä Francisco Bustamante nostatti yleisön seisomaan loistavalla lyönnillään kolmospalloon. Siitä loputkin pallot pussiin ja kotijoukkue johtoon 2-1. Filippiinien aloitus jäi kuivaksi joten Suomelle siitä nätti pöydän tyhjennys ja tilanne taas tasoihin. Alun hermostuneisuus ei enää näy suomalaispelaajien otteissa vaan siisti pöydän tyhjennys ja johto 3-2.

Immonen ja Makkonen hiljensivät kotiyleisön totaalisesti taas uudella pöydäntyhjennyksellä. Normaalisti kovaääninen aasialainen yleisö joutuu odottelemaan kotimaan legendojen pelipöydälle pääsyä hiirenhiljaa. Ja lisää tulee. Kolmas tyhjennys ja Suomi sensaatiomaisesti jo 5-3 johtoon. Immosen ja Makkosen aseina koko kisan ajan ovat olleet onnistuneet aloitukset toimivat edelleen tehokkaasti. Filippiinien ottaessa aikalisän, seuraavassa erässä tulee suomalaisvirhe ja siitä käsipallon kautta Filippiinit kaventavat 3-5. Aloitus ei kuitenkaan filippiiniläisillä kulje, siitä Suomelle mahdollisuus ottaa erä ja niin kävikin, johto 6-3. Taas Suomen aloitus onnistuu mutta Makkosen yritys kakkospallosta menee ohi. Tämän tarjouksen Filippiinit käyttää hyväkseen ja taas erä heille. Kun Filippiinien aloitus tällä kertaa onnistuu ja samalla loputkin pallot, niin yleisö herää jälleen mukaan kannustamaan äänekkäästi omiaan, tilanne kaventui 6-5. Seuraavaan erän aloituksen jälkeen Suomi turvautuu push up –lyöntiin, jatkossa molemmat missaavat kolmospallon, josta suomalaiset tekevät kuitenkin hyvän turvalyönnin jonka Efren Reyes lyö ohi. Seurauksena käsipallo Suomelle. Immonen ja Makkonen puristavat tästä tärkeän erän itselleen ja ottavat jo 7-5 johdon käsiinsä. Kun aloitus taas onnistuu ja sitä kautta pöydän tyhjennys niin vain yksi erä erottaa suomalaiset otteluvoitosta.

Sensaatiomaisesti Mika Immonen ja Petri Makkonen voittavat erän ja koko ottelun Immosen hienolla 7-9 yhdistelmälyönnillä ja passittavat tuhatpäisen yleisön allapäin kotimatkalle. Aivan upea voitto Mika Immoselle ja Petri Makkoselle, jotka kukistivat poolbiljardin kaksi maailman tunnetuinta ja ylistetyintä pelaajaa ja vielä heidän kotimaassaan jossa poolbiljardi on äärimmäisen suosittua. Uskomatonta!

Mika Immonen: Olemme nyt kaataneet yhdessä kaksi aikaisempaa maailmanmestariparia. Edellisessä ottelussa Petri piti meitä pystyssä ja nyt oli minun vuoro saattaa joukkue voittoon.

Petri Makkonen: Olin alussa hyvin latautunut ja keskittynyt mutta hieman hermostunut. Ensimmäisen ysin virheen jälkeen kuitenkin rauhoituin. Tein muutaman virheen, mutta ne eivät johtuneet hermoista, oli vain huonoja lyöntejä.

Mika Immonen ja Petri Makkonen kohtaavat semifinaalissa sunnuntaiaamulla Suomen aikaa USA:n parin Shane Van Boening / Rodney Morris. Toisessa semifinaalissa kohtaavat Taiwan ja Puola.