Emmi Oravaiselle naisten 8-pallon suomenmestaruus

3.3.2015

Emmi Oravainen saalisti uran ensimmäisen Suomen mestaruuden 8-pallosta. Oikealla SM hopeaa saavuttanut Krista Knuuttila.

Hyvinkäällä pelatuissa naisten 8-pallon SM-kisoissa saatiin taas uusi suomenmestari, Emmi Oravaisen voitettua lähes kahden aikaan yöllä pelatussa finaalissa Krista Knuuttila luvuin 5-2. SM kulta oli Oravaisen uran ensimmäinen.

Lauantaina 28.2 saapui Hyvinkäälle 28 naista taistelemaan suomenmestaruudesta. Kisat käynnistyivät 10:ltä aamulla ja mestaruudesta kisattiin yömyöhään asti, eli voittoon tarvittiin taidon lisäksi myös kisakestävyyttä, sillä molemmat finalistit kisasivat 14 tuntia.

8-pallon SM-kisat keräsi kauden ennätys osallistujamäärän 28 pelaajaa, sivuten myös edellistä osallistujaennätystä. Pelaajamäärän kasvun ja kisojen venymisen myötä pitäisi myös miettiä, olisiko pelaajien kannalta mielekkäämpää pelata kisoja kaksipäiväisenä.

Osallistujamäärään nähden kisat etenivät jouhevasti ja koska tasoerot eivät olleet pelaajien välillä niin suuria, jäi 8-Cupin ulkopuolelle jo aikaisemmin kaudella pärjänneitä naisia, kuten juuri naisten 10-pallon suomenmestaruuden voittanut Johanna Vartiainen ja kauden ensimmäisen osakilpailun voittanut Terhi Valtanen.

8-Cupissa mitalisijoista taistelemaan asettuvat vastakkain Riikka Saaranen ja Emmi Oravainen, Jenny Moilanen ja Mella Frosterus, Tuija Tiihonen ja Johanna Koivisto sekä Krista Knuuttila ja Emmi Tietäväinen. Cup-pelien päätyttyä putosi kisasta lisää kovia ennakkosuosikkeja. Ja kun semifinaalissa parit Emmi Oravainen ja Jenny Moilanen sekä Tuija Tiihonen ja Krista Knuuttila ryhtyivät taistelemaan kirkkaammista mitaleista, oli jo selvää, että naiset saisivat taas uuden suomenmestari, sillä kellään neljästä semifinalistista ei ollut vielä suomenmestaruutta.

Toisesta semifinaalista tiensä selvitti finaaliin Emmi Oravainen ollen Jenny Moilasta parempi erin 5-2. Toisessa finaalissa taistelu oli tiukempaa, missä kovan taistelun jälkeen Tuija Tiihosta parempi oli Krista Knuuttila tuloksella 4-5.

Finaalissa siis kohtasivat Emmi Oravainen ja Krista Knuuttila ja pitkän päivän päätteeksi Emmi voitti Kristan selkein luvuin 5-2. Näin ollen naisten sarjaan saatiin taas uusi suomenmestari.