Biljardin kotimainen kilpailukausi avattu

19.8.2013

Sooker 1 divisioonan voittaja Heikki Niva vasemmalla yhdessä toiseksi tulleen Saku Veikkasen kanssa. Kuva: Tommi Hautanen

Menneenä viikonloppuna saatiin avattua kauden 2013-2014 kilpailukausi poolin ikämiesten sekä snookerin 1-divisioonan pelaajien osalta. Pool ikämiehiä oli yhteensä kolmessa sarjassa 52 ja snookerissa 29 pelaajaa.

Poolpelaajat aloittivat kautensa Turun Galaxie Centerissä 9-pallolla. Sarjan MN40 voiton vei kotikaupungissaan pelannut Turun Biljardikahvilaa edustava Hannu Pekkanen joka kukisti finaalissa Vaasa Senior Biljardin Simo Korpelan 7-2. Kolmannet sijat jakoivat Janne Alho (Espoon Biljardikerho) sekä Arto Taavila (Kausalan Biljardiklubi).

MN50 sarjan finaalissa olivat Ritz-Clubin Timo Siekkinen ja City-Pool Lahden Aarno Kiveliö. Siekkinen oli ylivoimainen 6-1 voitolla. Kolmanneksi sijoittuivat Mauno Nuutinen (East-Pool) ja Paavo Vaari (Galaxie United).

Pekka Kolari (Forssan Biljardiamatöörit) otti kauden avausvoiton MN60 sarjassa. Finaalivastustaja Jorma Kauppinen (Baribal Biljardi) joutui tyytymään 4-6 tappiolla toiselle sijalle. Kolmanneksi tulivat Pentti Lappalainen (Biljard Stars) sekä Pertti Termonen (Jam Pool)

Snookerin 1-divisioonan taitavimmat pelaajat löytyivät nuorista. Kovimpia sarjoja teki kisan voittanut Heikki Niva (Espoon Biljardikerho). Niva teki kilpailun aikana kymmenen yli 30 pisteen sarjaa joista korkeimmat sarjat olivat 49, 48 ja 46 pistettä. Hyvää tasoa siis. Kakkoseksi pelasi Saku Veikkanen (Billiard Club of Lappeenranta), joka hänkin teki neljä yli 30 pisteen sarjaa. Finaali päättyi 3-1 Nivalle.

Semifinaaleissa Niva voitti Tommi Hautasen (West Coast Snooker) 3-1 ja Veikkanen Iiro Sirkiän (West Coast Snooker) 3-0.

Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna 24-25.8.2013 jolloin pääsevät poolin yleisen sarjan pelaajat vauhtiin rankingkilpailuillaan. Poolin mestaruussarjan pelaajat kokoontuvat Tampereen Galaxie Centeriin, muita sarjoja pelataan seuraavasti Lahti RG800 (Kasibiljardi), Turku RG400 (Galaxie Center), Jyväskylä RG 400 (Players), Hyvinkää RG 400 (Hyvinkään Biljardisali), Kotka RG 400 (Finnalist) sekä Kerava RG 200 (Cue Action). Poolkilpailujen pelimuotona 9-pallo.

Myös pyramidibiljardissa pelataan kauden RG 1 avauskilpailu tulevana viikonloppuna. Pelipaikkana Kotkan Kaisa-Karhujen sali ja pelimuotona The Dynamic Pyramid.