Antti Saaren eliittikilpailu pelattiin Hyvinkäällä viikonloppuna

25.1.2013

Antti Saaren muistoa kunnioittaen pelattiin jälleen kaisakauden keskivaiheilla eliittikilpailu jossa oli mukana 40 pelaajaa. 16 pelaajaa oli kutsuttuna turnaukseen ja 24 puolestaan lunastanut paikkansa RG-listan perusteella ja tänäkin vuonna pelipaikkana toimi Hyvinkään biljardisali. Peliformaatti oli viime vuoden tapainen eli alkulohkot lauantaina ja 16-cup sunnuntaina. Eliittikilpailun voitto meni Hyvinkään Biljardikerhon Miikka Hirvoselle joka kukisti finaalissa PRSK:n Kristian Pesolan lukemin 2-1 (40-60, 60-36, 60-17). Kolmannen sijan jakoivat Hyvinkään kaksikko Pasi Kulmala ja Mikko Viremo.

------

Kaisakauden kilpailuruuhka on johtunut pitkälti kaisan MM-kilpailuista jotka järjestetään huhtikuussa 2013 ja sitä ennen on todella monet MM-karsinnat ja RG-kilpailut. Nämä puolestaan vaikuttivat myös Antti Saaren eliittikilpailun osallistujalistoihin sillä RG-listan kärkipelaajista joutui moni jättämään kilpailut väliin. Itse turnauksen luonnetta se ei kuitenkaan vähentänyt ja elittikilpailun voittaminen on yksi kaikista vaikeimmista kilpailuista mitä kauden aikana järjestetään. Lisäksi turnauksen nykyinen formaatti joka pelattiin nyt toisen kerran - vaatii pelaajilta tehokkaan peruskunnon, koska pelejä tulee enemmän kuin tavallisessa RG-kilpailussa. Kisojen voittaja pelasi kilpailuissa yhteensä 13 ottelua ja kakkoseksi tullut 14 ottelua.

Lauantaina oli kilpailun ensimmäinen pelipäivä ja tässä 40 pelaajaa oli jaettu kahdeksaan viiden hengen lohkoon. Kukin pelaaja pelasi neljä ottelua lauantain aikana ja jokaisesta lohkosta kaksi parasta selvisi jatkoon 16 parhaan joukkoon, cupiin.

Alkulohkojen tehokkaimmat pelaajat olivat Tero Kiviaho (KoKa), Miikka Hirvonen (HyvBK), Kimi Laaksonen (TBiK), Mikko Viremo (HyvBK), Harri Suni (HyvBK) ja Kristian Pesola (PRSK), jotka voittivat kaikki lohkojen neljä ottelua. Sunnuntaina, toisena kilpailupäivänä, ottelut jatkuivat sitten 16-cupilla ja jokainen ottelu pelattiin paras kolmesta menetelmällä.

Alkulohkojen tarkkoja pelituloksia voi lukea keskustelupalstalta.

16-cup
Kiviaho Tero - Vanninen Vesa 2 - 1 (25 - 60, 60 - 31, 60 - 48)
Hirvonen Miikka - Vanhala Matti 2 - 0 (60 - 42, 60 - 28)
Laaksonen Kimi - Hakala Kimmo 2 - 0 (60 - 41, 60 - 14)
Laatunen Pekka - Kulmala Pasi 0 - 2 (8 - 60, 25 - 60)
Viremo Mikko - Lindberg Marko 2 - 1 (31 - 60, 60 - 19, 60 - 56 kumpikin teki 2 rankkaria)
Laine Kimi - Ijäs Markku 2 - 1 (60 - 52, 44 - 60, 60 - 12)
Suni Harri - Jokinen Sami 0 -2 (47 - 60, 24 - 60)
Pesola Kristian - Hellström Jon 2 - 0 (60 - 20, 60 - 6)

8-cup
Kiviaho Tero - Hirvonen Miikka 0 - 2 (27 - 60, 38 - 60)
Laaksonen Kimi - Kulmala Pasi 0 - 2 (37 - 60, 39 - 60)
Viremo Mikko - Laine Kimi 2 - 0 (60 - 48, 60 - 36)
Jokinen Sami - Pesola Kristian 1 - 2 (22 - 60, 60 - 53, 0 - 60)

Semifinaalit:
Hirvonen Miikka - Kulmala Pasi 2 - 0 (60 - 34, 60 - 56)
Viremo Mikko - Pesola Kristian 1 - 2 (25 - 60, 48 - 60)

Finaali:
Hirvonen Miikka - Pesola Kristian 2 - 1 (40 - 60, 60 - 36, 60 - 17)

Voittaja Miikka Hirvonen oli tehokkaalla pelipäällä sillä hän voitti kymmenen peliä perätysten ennen kuin tuli turnauksen ainoa erätappio ja sekin vasta finaalin ensimmäisessä ottelussa.

Antti Saari Eliittikilpailun parhaimmistoa: Oikealta vasemmalle 1. Miikka Hirvonen HyvBK, 2. Kristian Pesola PRSK, 3.-4. Pasi Kulmala HyvBK.

1.
Hirvonen Miikka HyvBK 4 241 (cupissa 8/520)
2.
Pesola Kristian PRSK 4 240 (cupissa 7/526)
3. - 4.
Kulmala Pasi HyvBK 3 218 (cupissa 4/330)
Viremo Mikko HyvBK 4 240 (cupissa 4/344)
5. - 8.
Kiviaho Tero KoKa 4 240 (cupissa 2/210)
Laaksonen Kimi TBiK 4 240 (cupissa 2/196)
Laine Kimi EBK 3 221 (cupissa 2/248)
Jokinen Sami TBiK 3 240 (cupissa 3/202)
9. - 16.
Vanninen Vesa KouBK 3 221 (cupissa 1/139)
Vanhala Matti KaKa 3 228 (cupissa 0/70)
Hakala Kimmo HyvBK 3 196 (cupissa 0/55)
Laatunen Pekka KCM 3 233 (cupissa 0/33)
Lindberg Marko HBS 2 224 (cupissa 1/135)