Aki Heiskanen voittoon poolin supermestiksessä

24.1.2013

Divarimestariksi Marko Hartikainen

Poolin mestaruussarjan neljäs osakilpailu, ”supermestis”, pelattiin Espoon Kivenlahden Billiard Circuksessa, johon sai osallistumisoikeuden 32 rankinglistan parasta pelaajaa. Ennakkoon vahvimpina pelaajina pidettiin Petri Makkosta ja Aki Heiskasta, jotka molemmat ovat pelanneet hyvän alkukauden. Heiskanen täyttikin odotukset täydellisesti ottaen turnauksen voiton, kun Makkonen joutui tyytymään viidenteen sijaan. Kisan kakkostilan otti Abbas AL-marayati, jolla on ollut myös varsin hyvä alkukausi kahdella kakkostilalla ja yhdellä kolmannella sijalla.

Äärimmäisen tiukassa finaalissa Aki Heiskanen oli parempi luvuin 8-6. Peli eteni tasaisesti pelaajien vuorotellen riistäessä erän toisiltaan tilanteeseen 6-6, jossa Al-Marayati teki ratkaisevan virheen loppupalloilla ja päästi Heiskasen ensimmäisenä voiton päähän turnausvoitosta. Parivaljakko kohtasi samaisessa paikassa pelatun SM-turnauksen finaalissa vain muutama viikko takaperin ja tulos oli tälläkin kertaa sama, Aki Heiskanen vei suurimman pystin mukanaan Tampereelle.

Heiskanen otti entistä vankemman johdon kotimaisessa rankingsarjassa Al-Marayatin seuratessa hyvänä kakkosena. Kotimaisen poolbiljardin tämän hetken kirkkain tähti, Petri Makkonen on listalla vasta sijalla 7 jouduttuaan ulkomaan pelikiireiden vuoksi jättämään pari kisaa väliin ja sijoituttuaan tässä kisassa jaetulle viidennelle sijalle.

Puolivälierien tuloksia:
Aki Heiskanen Galaxie United, Tampere 8 - 3 Sami Perttunen Shamrock, Vantaa
Jani Uski Biljardikotkat, Kotka 8 - 4 Jimmy Wikman Galaxie United, Tampere
Olli Turkulainen Billiard Club of Lappeenranta 8 - 6 Kimmo Hakala Hyvinkään Biljardikerho
Petri Makkonen Broadway Billiards, Vantaa 6 - 8 Abbas AL-marayati Tyrvään Biljardikerho

Divisioonamestaruus Marko Hartikaiselle

Mestaruussarjan osakilpailun kanssa samaan aikaan pelattiin kahdella salilla, Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa, divisioonamestaruuskilpailu yhteensä 132 pelaajan voimin. Kilpailun ykkössijoitettu Marko Hartikainen (Shamrock, Vantaa) piti pintansa ja voitti finaalissa Sipoon Biljardin Teemu Pannulan 7-5. Kolmannet sijat Antti Rantaselle (Porin Biljardikerho) ja Jarno Leppäselle (Lahti Pool -90).