8-pallon Suomen Mestarit, Siekkinen MN50 ja Haverinen MN60

19.6.2013

50-60:ten kisat Riihimäellä.. vasemmalta oikealle.. Antero Kujansuu-50 hopea, Siekkinen 50 kulta, Aki Haverinen 60 kulta ja Aarno Kiveliö 50 pronssi.

Lauantaina, 23. helmikuuta oteltiin Riihimäen Poolbarissa seniorien 8-pallon Suomen mestaruudesta kahdessa sarjassa klo 10 alkaen.
Osanottajamäärät olivat kohdallaan. MN50 sarjaan pelaajia oli paikalle tullut mittelemään mitaleista 22 kappaletta ja MN60 sarjaan 17.

Alkuottelut pelattiin molemmissa sarjoissa neljään voittoon ja molemmissa sarjoissa mestaruus miteltiin 8 CUPissa viiteen voittoon.

Seniorimaiseen tapaan tunnelma peleissä oli rento ja vapautunut. Tosin muutama tiukempikin kontravääntö nähtiin, varsinkin viimeisistä CUP paikoista taisteltaessa.
MN60 CUP päästiin aloittamaan jo iltakuuden aikaan ja mestarille sovitettiin kultaista mitalia kaulaan iltakymmenen hujakoilla.
MN50 sarjassa CUP alkoi tuntia myöhemmin ja mestaruus oli selvillä puolen yön aikoihin.

Timo Siekkisen (Ritz, Helsinki) taival alkoi ensimmäisellä kierroksella 4-2 voitolla EP Ari Kaivolasta. Tämän jälkeen vastaan asettui Tampereen GU:n Paavo Vaari, josta tällä kertaa ei ollut vastusta Timolle. Timo vei ottelun nimiinsä lukemin 4-1. Voittajapuolen CUP-paikan Siekkinen varmisti helpon oloisesti.

TBK:n Jouni Niemelä kaatui yllättävän suurinumeroisesti 4-0. CUPin ensimmäisellä kierroksella Vaasan (VBS) Jan Christensen kaatui 5-2 ja toisella Lahden (C-PL) Aarno Kiveliö 5-3.

Finaalissa Siekkistä vastaan asettui Lahden Stars:in Antero Kujansuu. Timo lateli lopputuloksen 5-2 tauluun ja pokkasi mestaruusmitalin ja pytyn kaupan päälle.

MN60 sarjassa Aki Haverisen ensimmäinen vastustaja toisella kierroksella oli Helsingin PiBk:n Kari Riikonen. Haverinen käänsi kontran itselleen voittaen 4-3.

Taival ei Haverisella helpottunut, sillä seuraavassa ottelussa vastaan asettui MN60 ranking ykkönen Forssan FoBia:n Pekka Kolari. Haverisen käsi oli lämmin ja keppi tarkaksi teroitettu.
Panoksena tuossa ottelussa oli voittajien puolen CUP-paikka, jonka Aki vei 4-2. CUPissa ensimmäisellä kierroksella ei voittajasta ollut epäselvyyttä.
Päivän nopeimmassa CUP-ottelussa Haverisen jalkoihin jäi Tampereen (TAK) Reima Väänänen. 5-0 ei jättänyt selittelylle sijaa.

CUPin toisen kierroksen vastustaja Vantaan (JamP) Veli-Matti Ahia oli lähes yhtä aseeton Akia vastaan. 5-1 tuloksen Haverinen niittasi tulostaululle lähes minimiajassa.
Finaalissa vastaan asettui myöskin erinomaisia otteita koko päivän ajan esittänyt Tampereen (GU) Mikko Rantanen. Haverinen voitti lopulta finaalin yllättäen selkeällä erolla 5-2.

Kilpailun vedosta vastasi Riihimäen Biljardiseura, kisanjohtajana toimi Timo Kaartinen MN50-sarjassa, sekä Sami Heiskanen MN60-sarjassa.

Teksti: Timo Kaartinen
Kuva: Aki Haverinen