Pelaajastatukset kauden 2015-2016 alussa

7.6.2015

Top 24 ja villit kortit päätetty

Snookerteam on pitkällisen harkinnan jälkeen saanut luotua uutta sarjajärjestelmää varten pelaajastatukset. TOP 24 lista perustuu pääosin kahden viime vuoden menestykseen muutamin poikkeuksin. Villien korttien (16) osalta painotimme vanhojen meriittien ohella myös kilpailuaktiivisuutta ja tasapuolista jakoa eri puolille Suomea. Periaatteena oli, että korttia ei annettu jos pelaaja oli itse ilmoittanut epävarmuudesta pelata kauden alussa villin kortin kisoja.

Kaikki muut pelaajat aloittavat ensi kauden divisioonasta.

Tämä statuslista (top24+villit kortit) on voimassa ainoastaan kauden neljässä (4) ensimmäisessä mestaruussarjan rg osakilpailussa, joissa mukaan pääsee max 28 pelaajaa per osakilpailu. Top24 pelaa vain mestaruussarjaa, mutta villit kortit saavat pelata max 4 kpl mestis- tai divarikisaa ensimmäisen neljän kisan periodin aikana. RG4 jälkeisen rankingin perusteella ainoastaan 16 parasta pelaajaa jatkavat mestaruussarjassa ja kaikki muut 24 pelaajaa putoavat divisioonaan keräämään vauhtia. Villit kortit poistuvat samalla pois käytöstä.

Divisioona RG4:n jälkeisen rankingin 8 parasta pelaajaa nousevat vuorostaan mestaruussarjaan seuraavaksi neljän osakilpailun ajaksi tavoittelemaan pääsyä 16 parhaan joukkoon. Nousevien pelaajien pisteet määräytyvät sovitulla tavalla, josta tarkempaa tietoa piakkoin julkaistavassa kilpailuohjekirjassa. 

Divisioonan pisteet nollautuvat aina neljän osakilpailun välein, joten kausi alkaa tavallaan uudestaan kolme kertaa vuoden aikana. Tämä systeemi mahdollistaa pelaajalle nopean nousun mestaruussarjaan (max noin 3 kuukautta), vaikka ei olisi pelannut pitkään aikaa kilpasnookeria, kunhan vain menestyy kahdeksan parhaan joukkoon divisioonassa yhdessä neljän kisan periodissa.

Keppiä ei kannata siis heittää saunanpesään, vaikka top24 tai villin kortin paikkaa ei itselle tullut. Kausi on nopearytminen ja ensimmäiset 8 divaripelaajaa nousevat mestaruussarjaan jo lokakuun lopulla.

Toivottavasti tämä selvensi teille edes hitusen tulevan sarjajärjestelmän luonnetta. Yritämme julkaista kilpailuohjekirjan niin pian kuin mahdollista, jotta saatte vastaukset kaikkiin mieltä askarruttaviin yksityiskohtiin. Mikäli ette malta odottaa kilpailuohjekirjan julkaisua, niin voitte olla yhteydessä snookerteamiin. 

TOP 24 + villit kortit (voimassa RG1-RG4)

Huom!

Katso ajantasalla olevat nimilistat kilpailuohjekirjasta. Päivitetty 17.7.