Matkaraportti: Juniorileirit Sheffieldin Star Snooker Akatemiassa 23.7 - 6.8.2016

19.8.2016

Eelis Lappalainen (vas), belgialainen ja itävaltalainen leirikaveri, valmentaja Barry Stark ja Tuure Lappalainen

Tuure ja Eelis Lappalainen

 

Matka

Lensimme aikaisin aamulla Helsinki-Vantaan lentokentältä Manchesteriin. Siellä meitä oli vastassa Christopher Keogan, joka pääsi ammattilaiseksi tänä keväänä. Chris ajoi meidät Manchesteristä Sheffieldiin. Matka kesti noin 1h 15min. Perillä jätettiin laukut asunnolle ja lähdettiin heti akatemialle.

Majoitus

Majoitus oli normaali Englantilainen rivitalo, mistä kaksi asuntoa oli otettu akatemian käyttöön. Asunnossa oli kolme kerrosta. Alimmaisessa kerroksessa oli keittiö, missä pystyi halutessaan tekemään ruokaa. Keittiössä oli myös pieni ruokailupöytä. Toisessa kerroksessa oli yhteinen tv-huone ja meidän makuuhuone. Makuuhuoneessa oli kaksi sänkyä ja oma vessa, missä oli myös suihkukoppi. Kolmannessa kerroksessa oli vielä kolme makuuhuonetta lisää, muita leiriläisiä ja Chrisiä varten.

Star Snooker Akatemia

Akatemialle lähdettiin joka päivä varttia yli yhdeksän ja kuskina toimi tietenkin Chris. Matka akatemialle kesti noin 10min. Akatemia sijaitsi jalkapalloseura Sheffield Unitedin akatemiarakennuksessa. Rakennuksen kaksi ensimmäistä kerrosta olivat Sheffield Unitedin akatemia tiloja ja kolmannessa kerroksessa oli snooker akatemia. Akatemiassa oli yksi huone jossa oli kahdeksan snookerpöytää ja toinen huone jossa oli kaksi snookerpöytää ja sen lisäksi vielä yksi huone jossa oli vain yksi snookerpöytä, joka on Ding Junhuin pöytä, mutta sitä saivat käyttää myös muut jos kaikki muut pöydät olivat käytössä. Kaikki pöydät olivat tietysti Starin pöytiä. Akatemiassa oli myös pieni oleskelutila jossa oli televisio ja oma työhuone paikan johtajalle Keith Warrenille. Pöydät olivat keskimäärin hyvässä kunnossa. Pöytiin kuuluivat myös suojapeitteet, mitkä pistettiin yöksi pöytien päälle ja elektroniset pistetaulut. Akatemialta lähdettiin noin kuuden aikaan.

1. leiri

Molempien leirien valmentajana toimi Barry Stark. Barry oli akatemialla aina maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Ensimmäisessä leirissä oli meidän lisäksi yksi saksalainen ja yksi brittiläinen, jotka olivat akatemiassa vain viikon. Aluksi Barry otti videopätkän tekniikoistamme ja kertoi mitä hän haluaisi muuttaa. Sitten vain työstettiin tekniikoita loppu viikko. Ja mitä vain mitä tuli mieleen sai Barrylta tietenkin kysyä. Välillä vedettiin sooloa ja välillä pelattiin muiden kanssa. Lounaalle mentiin päivästä riippuen klo 12-13 aikaan ja jatkettiin sen jälkeen treeniä. Viikon lopuksi perjantaina pidettiin vielä pieni turnaus pienillä tasoituksilla leiriläisten kesken.


2. leiri

Toisessa leirissä meidän lisäksi olivat yksi itävaltalainen ja yksi belgialainen. Meidän osalta toisella viikolla jatkettiin samasta kohdasta mihin jäätiin ensimmäisellä viikolla.

Ruoka

Akatemialta saatiin ruokaa arkipäivisin. Ruoka syötiin muiden snooker pelaajien ja jalkapalloilijoiden kanssa ruokalassa. Ruoka oli monipuolista ja hyvää. Ateriaan kuului myös alkukeitto ja jälkiruuaksi jugurtti. Viikonloppuisin haettiin lähellä sijaitsevasta kaupasta jotain ruokaa treenien ajaksi. Treenien jälkeen käytiin tarpeen mukaan kaupassa hakemassa ruokaa ja aamupalatarvikkeita. Muutaman kerran käytiin myös porukalla ravintolassa syömässä/hakemassa ruokaa.

Muuta  

Ensimmäisenä tiistaina mentiin treenien jälkeen illalla katsomaan paikallista futispeliä Keithin, Chrisin ja leiriläisten kanssa.

Viimeisenä torstaina mentiin Leedsiin pelaamaan snookerturnaukseen Northern Snooker Centreen. Turnaukseen osallistui muutamia ammattilaispelureita ja monia muita hyviä pelaajia. Sali on yksi maailman kuuluisimpia snookersaleja ja siellä on yli 20 snookerpöytää.

Fiiliksiä

Reissu onnistui melkein täydellisesti eikä kommelluksia juurikaan sattunut. Reissussa mukavaa oli päästä vetämään hyvillä pöydillä ja hyviä vastuksia vastaan. Kaikki ihmiset olivat mukavia ja saimme uusia ystäviä eri maista. Myös molempien breikkiennätykset paranivat leirin aikana. Ehkä joku vuosi uudestaan.

Erityiskiitokset tuesta Turun Seudun Pool ry:lle, AuraBiljardille ja Aboatox Oy:lle.


Tuure ja Eelis Lappalainen

"Heikki Niva with twins Tuure & Eelis Lappalainen from Finland after a hard days practice at Star Snooker Academy" (Twitter: Keith Warren @starsnookeracad)