Jyri Virtanen mestaruussarjan avauskilpailun voittoon

2.10.2013

Vasemmalla kisan voittanut Jyri Virtanen ja oikealla juniorifinalisti Saku Veikkanen. Kuva: Sami Hovi

Snooker Mestaruussarja RG1 Helsinki/CSS

Kausi startattiin viikonloppuna käyntiin myös Mestaruussarjan osalta Helsingissä CSS:n tiloissa. Osallistujia oli mukavat 30 ja pelimuotona käytettiin tuplaeliminaatiota. Lauantain alkukierrosten perusteella voidaan odottaa vaihtuvuutta ja vaihtelevuutta kauden aikaan kärkisijojen suhteen. Tasaista vääntöä kokeneimpien ja uusien tulokkaiden kesken. Hyvä niin. Oman mausteensa kauteen tuo se että Robin Hull pelaa ammattilaisareenoilla, joten kilpailukausi on väkisinkin tasaisempi ja EM-kisapaikkojen kiinnitykset saattaa kauden aikana vaihdella huomattavastikin.

Finaalipäivälle nousi tuttuja nimiä, mutta huomionarvoista on että kaikki kolme aktiivisesti kilpailevaa junioriamme nousi kahdeksan parhaan joukkoon. Todella hienoa junnut! Tästä tehokolmikosta Saku Veikkanen taisteli itsensä aina finaaliin asti, mutta taipui vielä kokeneemmalle ja hurjia pussituksia tykittäneelle Jyri Virtaselle.

Kisojen kovimmasta breikistä (66) vastasi OBK:n Timo Salovaara, ja hän kuittasi tällä mukavat 147€. Myös viikonlopun venyjä-palkinto oli jaossa, ja tämä myönnettiin kovia nimiä kotimatkalle saattaneelle Saku Veikkaselle. Näin Veikkanen sai ilmaisen osallistumisoikeuden seuraavaan kisaan. Viikonlopun venyjä palkinnosta taisteli myös Ritzin Antti Tolvanen, joka venytti suoritustaan niin äärimmilleen että puvunhousut repesi kesken lyönnin. Jury äänesti kuitenkin Veikkasen eduksi.

Nähdään taas seuraavissa kisoissa Turussa!

Sami Hovi

Snooker lajipäällikkö

Yleiskuva kisoista. Kuva: Sami Hovi