Joona Koskela voittoon Oulussa

1.11.2015

Olli Sulasalmi, Tuukka Miettinen, Antti Vikstedt, Joona Koskela

Divisioona RG4 Oulu 31.10 - 1.11.2015

Kauden neljäs 1. divisioonan osakilpailu pelattiin Oulun City Biljardissa loka-marraskuun vaihteessa. Turnaukseen osallistui 13 pelaajaa, joista 10 oli isäntäseuran Oulun Biljardöörien (OB) pelaajia.

Lauantaina pelattiin tuplaeliminaatio 8-Cupiin ja puolivälierät 8-Cupista. Puolivälieriin selviytyi ulkopaikkakuntalaisista Mika Virta (Sabik) ja Jouko Niemelä (RBK), mutta he molemmat tipahtivat puolivälierävaiheessa. Ensimmäisessä välierässä käytiin tiukkaa taistelua kahden ennakkosuosikin Joona Koskelan ja Tuukka Miettisen välillä. Miettinen oli jo 1-0 ja  2-1 johdossa, mutta Koskela vei lopulta paikan finaaliin jännittävien vaiheiden jälkeen tehden lopulta kontraan kisojen isoimman breakin (50).

Toisessa välierässä pelasivat OB:n kokenut kisapelaaja Olli Sulasalmi ja kisojen yllättäjiin kuulunut vasta 13-vuotias Antti Vikstedt. Puolivälieränsä puhtaasti 3-0 selvittänyt Vikstedt jatkoi voittokulkuaan myös välierässä ja selvitti tiensä finaaliin Sulasalmea vastaan lopulta selvin numeroin 3-1.

Finaali käytiin siis OB:n nuorimman pelaajan Antti Vikstedtin ja kisojen ennakkosuosikin Joona Koskelan välillä. Vikstedt aloitti ensimmäisen framen vahvasti tehden 38 pisteen breakin ja voittaen framen lopulta selvin lukemin 60-9. Toisen ja kolmannen framen vei puolestaan selvästi Koskela tehden niihin 42 ja 38 pisteen breakit. Neljäs frame olikin sitten tasaista vääntöä, jonka Vikstedt vei lopulta pussittamalla kylmähermoisesti sinisen, pinkin ja musta. Finaalissa päästiin siis kontraerään, johon Oulun parhaimpiin snooker-pelaajiin kuuluva Koskela tuli sisuuntuneena vieden framen selvästi ja siten Joona Koskela kruunattiin ansaitusti Oulun 1. Divisioonan RG4 voittajaksi. 

Huolimatta vähäisestä osallistujamäärästä kisoissa tehtiin 18 kappaletta yli 30 pisteen breakiä, joista suurimman (50) ja puolet (9 kpl) teki Koskela, mutta myös Rovaniemen Jouko Niemelän (49) ja nuoren 15-vuotiaan Olli Vikstedtin (47) breakit ilahduttivat kisayleisöä. 

Oulun City Biljard tarjosi hyvät puitteet kisojen järjestämiseksi ja kisat saatiin pidettyä hyvin aikataulussa. Kiitos vielä kaikille pelaajille ja kisojen järjestäjille. Seuraavan kerran 1.Divisioonan kisat järjestetään Oulussa 16.-17. tammikuuta 2016 (RG7).

(teksti: Jukka Vikstedt)

 

TULOKSET, BREAKS, KUVAT