Jere Virtaranta upeasti kahdeksan joukossa U16 MM-kisoissa

4.10.2018

IBSF U16 MM Pietari Venäjä 30.9 - 6.10.2018

IBSF järjestää kautta aikojen ensimmäiset u16 ikäluokan MM-kisat Pietarissa Venäjällä. Kisaan on ilmoittautunut mukaan 69 nuorta pelaajaa 19 eri maasta.

Suomen edustajat ovat Tuure Lappalainen ja Jere Virtaranta.

Mukana myös Seppo Virtaranta huoltojoukoissa sekä Satu Isolehto tuomarihommissa.

Tulospalvelu  (IBSF)

LOHKO A

Jere Virtaranta 2-3 Maxim Ene (Romania)

(66-28, 61-47, 9-69, 68-87, 41-51)

"Voitin ekan erän. Pelasin hyvää seiftii siinä ja voitin selkeesti. Toka erä oli tosi tiukka, Maxim löi tosi helpon viimeisen mustan ohi keskelle ja mulle jäi pitkä musta. Löin sen sisään ja tilanne 2-0. Kolmannen erän vastustaja pelasi hyvin ja voitti selkeesti. Neljännessä freimissä oli taas tiukkaa seiftivääntöö. Väreillä pelattiin noin 15min. Keltaisen ollessa pöydällä olin 27 perässä. Olin tekemässä hyvää putsia ja yritin ottaa pinkkiä vallista sinisellä. Jäi just sillee että musta oli tiellä enkä saanut säkitettyä. Huono turvalyönti ja kontraan. Kontran sitten hävisin vikalla mustalla. Ottelupinkki oli tosi lähellä ylikeskelle mutta osui aivan takapiikkiin ja pomppasi ulos. Kaveri teki pinkin ja mustan ja kättelyä vaille valmista."

Jere Virtaranta 3-1 Andrei Karasov (Venäjä)

(10-61, 65-15, 79-53, 65-14)

Jere Virtaranta 3-0 Arseniy Visotsky (Valko-Venäjä)

(61-3, 90-1, 106(41,54)-1)

"Vaikeeta alussa mutta matsin loppua kohden paransin ja tein viimeiseen erään 54 ja 41, joihin olen tyytyväinen"

Jere Virtaranta 3-0 Pavel Kel (Venäjä)

(1-0, 85-1, 74-9)

Jerellä, Karasovilla ja Enellä kaikilla 3 voittoa, mutta Jere lohkoykkönen eräsuhteella.

LOHKO B

Tuure Lappalainen 0-3 Leone Crowley (Irlanti)

(30-61, 29-52, 59-65)

"Tuuren peli alkoi hyvin 25 breakillä, mutta sitten alkoi rakoilla pussituspeli. Hävisi ekan väreillä. Toisen erän alkuun 12-v irlantilainen pussitteli 33-0 johtoon. Tuure nousi kuitenkin taisteluun, mutta erä vastustajalle sinisellä. Kolmannessa meni helppo viimeinen pinkki ohi ja kaveri vei ottelun puhtaasti 3-0."

Tuure Lappalainen 3-1 Ranveer Duggal (Intia)

(35-68, 57-55, 57-8, 90-21)

Tuure Lappalainen 3-0 Kirill Zhizduk (Venäjä)

(63-22, 60-36, 69-34)

"Vaikea matsi oli. Breikit katkesi aina lyhyeen ja joutui vääntämään enemmän safetyä, mikä oli tänään kuitenkin ihan hyvää. 3-0 voitto kuitenkin, mikä oli tärkeintä."

Tuure Lappalainen 3-0 Leonid Serov (Venäjä)

(60-17, 49-7, 62-7)

Tuurella ja Crowleylla molemmilla 3 voittoa ja sama eräsuhde, mutta irlantilainen lohkoykkönen keskinäisen ottelun perusteella.

LAST 48

To 4.10 klo 15:00

Tuure Lappalainen 3-0 Alexey Shlopak (Valko-Venäjä)

(64-45, 60-39, 93(44, 48)-2)

14-vuotias valkovenäläinen hävisi selkein numeroin. Tuurelle viimeiseen erään pari nelikymppistä breakkiä.

LAST 32

Pe 5.10 klo 11:00

Jere Virtaranta 3-2 Mehrab Soltani (Iran)

Tuure Lappalainen 1-3 Nikita Kolpacenko (Liettua)

LAST 16

Pe 5.10 klo 16:00

Jere Virtaranta 3-1 Antoni Kowalski (Puola)

(74-30, 62-48, 4-73, 76-21)

LAST 8

Pe 5.10 klo 19:00

Jere Virtaranta 0-4 Digvijay Kadian (Intia)

(29-60, 18-52, 49-58, 29-60)

15-vuotias intialainen oli kova vastustaja, joka eteni viime kesänä Kiinan kovatasoisissa U21-kisoissa peräti kahdeksan joukkoon. Jerelle kuitenkin upea sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon. Hienoa Jere!

SEMIFINAALIT

Kirill Margolin (Valko-Venäjä) 2-4 Ben Mertens (Belgia)

Aaron Hill (Irlanti) 4-2 Digvijay Kadian (Intia)

FINAALI

Ben Mertens (Belgia) 4-3 Aaron Hill (Irlanti)

Taitava 13-vuotias belgialainen Ben Mertens voitti kovatasoisessa finaalissa Irlannin 16-vuotiaan Aaron Hillin. Kahteen viimeiseen erään Mertens teki 74 ja 53 breakit ja nousi 2-3 tappiolta voittoon.

1Aaron Hill131, 96, 78, 78, 75, 73, 68, 66, 65, 57, 56, 55, 49, 47, 45, 43, 42, 41