IBSF MM Hurghada Egypti 9.-21.11.2015

19.11.2015

Mannilan ja Tolvasen tie katkesi last 64 vaiheessa. Pankaj Advani voitti mestaruuden toisen kerran urallaan.

Amatöörien IBSF MM kilpailut alkavat ensi viikolla Egyptin Hurghadassa. Suomea kisoissa edustavat miesten yleisessä sarjassa Antti Mannila ja Antti Tolvanen.

Tournament info

Osallistujalista   (Miehet: 134 pelaajaa 46 maasta)

Tulokset

Livescore

Lohko H

Ti 10.11

klo 15:00 Antti Mannila 1-4 Yazan Alhadad (Syyria)

(42-55, 50-63, 55-72, 62-25, 13-77)

Vatsataudin kurissa kamppaillut Mannila pelasi sananmukaisesti löysästi nuorta syyrialaista vastaan, mutta pahin näyttäisi olevan onneksi ohi ennen seuraavaa matsia, joka muuten pelataan tv-pöydällä.

Ke 11.11

klo 12:30 Antti Mannila 4-0 Harzallah Oussema (Tunisia)  LIVE PÖYTÄ 8

(73(52)-22, 39-29, 56-36, 64-33)

Edellisestä päivästä sisuuntunut ja parantunut Mannila kohensi peliään ja otti voitontahdolla selkeän 4-0 voiton tunisialaisesta.

To 12.11

klo 12:30 Antti Mannila 4-3 James Mifsud (Australia)

(20-64, 98-16, 92(92)-4, 6-85, 15-61, 67-26, 60-53)

Mannilalta erittäin hyvä matsi Australian Mifsudia vastaan. Kontravoitto uusintamustalla ja break listaan ysikymppinen (92).

Pe 13.11

klo 17:30 Antti Mannila 4-1 Abdelrahman Abdelhamid (Egypti)  LIVE PÖYTÄ 8

(34-62, 86-26, 56-55, 71-32, 79-31)

Mannila otti kolmannen voittonsa ja pelaa huomenna lohkovoitosta illalla Saudi Arabian Ahmed Aseeria vastaan, joka on voittanut kaikki ottelunsa eräsuhteellä +12.

La 14.11

klo 20:00 Antti Mannila 2-4 Ahmed Aseeri (Saudi Arabia)

(51-61, 16-96(87), 75-39, 53-64, 88-40, 40-65)

Ahmed Aseeri voitti lohkon ylivoimaisesti voittamalla kaikki pelinsä. Antti otti 3/5 voittoa ja menee jatkopeleihin lohkokolmosena. Antilla on yhtä monta voittoa kuin Mifsudilla, mutta eräsuhde ratkaisee ennen keskinäistä ottelua. Lohkon kolmas sija tarkoittaa, että Antti joutuu pelaamaan yhden ottelun päästäkseen last 64 kaavioon.

Lohko U

Ti 10.11

klo 20:00 Antti Tolvanen 3-4 Nansen Sin Man Wan (Hong Kong)

(59-61, 42-57, 0-85(85), 72-55, 74-24, 54-52, 17-67)

"Päästin Hong Kongin lupauksen 3-0 johtoon omalla hölmöilyllä ja kaverin upealla 85 taidonnäytteellä. Taistelu kontraan mutta siinä ei tullut enää paikkaa.
Peliolosuhteet ovat lämpimät. Rusettia ei tarvitse käyttää. Ehkä kohta saadaan pelata släbäreissä ;) Heti kun aurinko laskee niin helpottaa tietty."

Ke 11.11

klo 20:00 Antti Tolvanen 1-4 Alex Taubman (Wales)

(6-88(76), 1-76(68), 98(68)-8, 0-120(120), 37-55)

"Kelpo matsi Taubmania vastaan vaikka tuli päihin 1-4. Kaverille tuli sarjoja hyvin, muunmuassa missattu maksimi keltaisella"

To 12.11

klo 20:00 Antti Tolvanen 4-2 Cader Mohamed (Mauritius)

(31-60, 22-59, 64-28, 77(62)-21, 47-38, 65-37)

"Karmee matsi, mutta 4-2 voitto. Sekä Mannila että minä tuskailemme muiden pelaajien lailla olosuhteita, päivämatseissa ei liivipakkoakaan enää. Mut näillä mennään. Mannilalla on huomenna tärkee matsi paikallista vastaan. Mulla välipäivä."

La 14.11

klo 12:30 Antti Tolvanen 1-4 Soheil Vahidi (Iran)

(76-22, 27-61, 48-57, 3-70, 16-71)

Antilla on vasta yksi voitto, mutta voittamalla viimeisen ottelun on vielä mahdollisuus lohkoneloseksi ja cuppiin. Jos Tolvanen voittaa viimeisen ottelunsa, hän joutunee eräsuhdevertailuun Hong Kongin kaverin kanssa. Tällä hetkellä Tolvasen etu on +1 erä. Jos päätyvät tasoihin, niin Hong Kongin mies menee jatkoon keskinäisen ottelun vuoksi.

22 lohkosta pääsee jokaisesta neljä parasta jatkoon. Top40 pelaajat sijoitetaan suoraan last 64 kaavioon ja seedaukset 41-88 pelaavat yhden pelin pääsystä last 64 joukkoon.

Su 15.11

klo 17:30 Antti Tolvanen 3-4 Varun Madan (Intia)

(68-18, 33-62, 61-41, 18-66, 23-59, 67-50, 35-57)

Ottelun tulos tarkoittaa sitä, että Antti on lohkonsa neljäs jatkoonmenijä. Hong Kongin Nansen Sin Man Wanilla ja Mauritiuksen Cader Mohamedilla oli myös yksi voitto, mutta Antin eräsuhde ratkaisi jatkoonpääsyn vaivaisen yhden erän erolla.

Hong Kongin kaverille olisi riittänyt jatkopaikkaan voitto Mauritiuksen kaverista, mutta hän ei ilmaantunut paikalle. Mauritiuksen kaveri oli pyytänyt tuomarilta lisäaikaa vastustajansa saapumiselle, kun halusi vain päästä pelaamaan.

PELAAJIEN SEEDAUS

KNOCKOUT KAAVIO

LIVESCORE

LAST 88

Ma 16.11

klo 10:00 Antti Mannila 4-2 Hesham Shawky (Egypti)

(36-60, 68-42, 79-1, 78-14, 42-87(87), 84-26)

LAST 88

Ma 16.11

klo 10:00 Antti Tolvanen 4-3 David Cassidy (Irlanti)

(48-69, 84-22, 52-61, 11-69, 97-16, 78(70)-1, 75-1)

Antti teki hienon nousun 1-3 tilanteesta 4-3 voittoon. Antti nousi tasoihin upealla 70 pisteen breakillä ja vastustaja sai kolmessa viimeisessä erässä ainoastaan 18 pistettä. Tämä oli erittäin hyvä päänahka nuoresta irlantilaisesta, joka eteni 2014 U21 EM-kisoissa jopa välierään asti, jossa tuli tappio nykyiselle ammattilaiselle Oliver Linesille.

Lämpötila kisateltassa on edelleen korkea, vaikka kisajärjestäjät ovatkin lisänneet jonkinlaisia ilmastointikojeita viilennystä antamaan. Tästäkin huolimatta viereisellä pöydällä tapahtui pelaajan pyörtyminen kesken ottelun. Kaveri virkosi onneksi hetken päästä ja voitti vieläpä ottelunsakin.

Tiistaina on jokin käsittämätön välipäivä, joten last 64 pelit jatkuvat vasta keskiviikkona. Suomen kaksikko käytti tämän hyödykseen viettämällä päivän merellä snorklauksen ja muun huvin parissa latautuen keskiviikon otteluihin. Mannilan ottelu alkaa klo 10 tv-pöydällä ja Tolvasen ottelu alkaa klo 13.

LAST 64

Ke 18.11

klo 10:00 Antti Mannila 1-4 Lee Chun Wai (Hong Kong)  LIVE VIDEO PÖYTÄ 5

(88(57)-12, 0-86, 42-61, 0-81, 22-79)

Mannila aloitti hyvin ottelun voittamalla ensimmäisen erän tehden siinä 57 breakin. Mutta tämän jälkeen Hong Kongin Lee Chun Wai piti komentoa vieden neljä seuraavaa erää ja pitäen Antin kahdessa erässä pisteittä. Antti kertoikin ottelun jälkeen, että peli hajosi räkäerissä, joissa hongkongilainen veti pidemmän korren.

LAST 64

Ke 18.11

klo 13:00 Antti Tolvanen 1-4 Dharminder Lilly (Intia)  LIVE VIDEO PÖYTÄ 6

(61-68, 31-55, 35-57, 42-25, 0-80(50))

Ottelu alkoi kitkerästi mustan häviöllä ja toisenkin erän vastustaja ryösti väriputsilla. Antti nopeutti tämän jälkeen peliään, mutta ei kyennyt enää kääntämään ottelun kulkua 0-3 tappioasemasta.

RAPORTIT

Kohti Egyptiä - amatöörien MM-kilpailut  (teksti: Juhani Hyvärinen)

IBSF:n snookerin amatöörien MM-kisat 2015 Egyptissä (teksti: Pessi Lyyra)

Suomalaisille tappiot amatöörien MM-kisojen pudotuspeleissä (teksti: Marko Pietari)

Advanille amatöörien maailmanmestaruus erinomaisessa finaalissa (teksti: Marko Pietari)

VALOKUVAT JA VIDEOT

Official facebook

Avajaiset (Suomen joukkueen sisääntulo kohdassa 7:25, videon kesto 49min)

Kisateltta
Antti Mannilan ensimmäisellä kierroksella kukistanut 13-vuotias Yazan Alhadad (Syyria)