Gibraltar Open (ET5) 9.-13.12.2015

14.12.2015

Tom Stormbom

Tom Stormbom mukana amatöörikierroksella. Marco Fu voitti finaalissa Michael Whiten.

Tom Stormbom (CSS) oli ainoa suomalaisamatööri European Tourin viidennessä osakilpailussa Gibraltar Openissa. Tom kohtasi kakkoskierroksen ottelussa Thomas Reesin ja hävisi ottelunsa 0-4.

Alla Tomin omat mietteet kisamatkasta (lähde: keskustelu.biljardiverkko.fi)

"Joo kuokkaan tuli 0-4. Puitteet oli huippuluokkaa. Pöydät ehkä ammattilaistasoon ihan pikkasen hitaat. Todettiin kumpikin pelin jälkeen että: "not a lightning fast table". Mutta ei olosuhteissa ollu valittamista 
Säkit oli pikkusen normia tiukemmat mutta ei mitkään mahdottoman tiukat. Siksi ammattilaislta tuli sitten huntteja liukuhihnalta.
Ennen omaa matsia Rees kertoili, että on kiertänyt monta ET skabaa ja päässyt ammattilaiskierroksille ainakin 3-4 kertaa. Oli hävinnyt kuitenkin ammattilaiselle vielä joka kerta, mutta paras peli omasta mielestä ammattilaista vastaan tappoi 2-4 Michael Whitelle.

Meidän matsi oli aika nihkeetä. Kaikki framet oli toistensa kopioita ja kaikki neljä erää ratkesi vasta väreillä joihin tultaessa olin aina n. 10-20 pinnaa perässä ja sit Thomas teki freimien lopussa yleensä ekasta paikasta tarvittavat pallot. Hävisin jokaisen erän apaut 35-60. Thomas oli paljon paremmin pöydän kanssa sinut (varsinkin kun sillä oli se eka kierros just pelattuna) ja säkitti muutenkin varmemmin ne mitä oli tehtävissä. Mutta parempi voitti, ei siinä sen enempää. 

Yksi nimi muistiin, tämä kaveri on ihan Trump tasoa ainakin säkittelemisessä: Zhao Xintong !

Mutta makee kokemus kuitenkin.

- Storkka"