13.2.2016

Haston City Hotel, Wroclaw

U18 ja U21 otteluohjelma, live scoring, tulokset ja kisakuulumiset

Suomen edustajat Pyry Vaininen, Tuure ja Eelis Lappalainen ja Eelis Paavilainen osallistuvat sekä U18 että U21 sarjoihin. Joukkueenjohtajana mukana matkassa Harri Lappalainen.

Lohkopelit (4xU21 + 3xU18) pelataan maanantain, tiistain ja keskiviikon aikana, jonka jälkeen alkaa cup pelit. Lohkojen kolme parasta pelaajaa etenevät U18 sarjassa last 54 kaavioon ja U21 sarjassa last 48 kaavioon.

LIVE SCORING

Veikko Hannulan kisablogi

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

EBSA U18s Championships - Group Draws    (72 pelaajaa)

(47-66, 49-60, 45-7, 90-83, 63-19)

Pyry johti ottelua jo 2-0, mutta 16-vuotias irlantilainen nousi vielä voittoon. Erityisesti neljännen erän häviö oli katkera pala, koska se tuli vasta uusintamustalla. Hieno ottelu joka tapauksessa lohkon ykköspelaajaa vastaan.

(85-51, 58-22, 68(68)-21)

Harri Lappalainen: "Tasosta kertoo se, että nytkin Epun just U18-sarjassa voittanut Israelin Amir Nardeia paukutti liukuhihnalta kolmikymppisiä ja teki viimeiseen frameen 68 breikin."

(50-10, 57-63, 64-56, 50-48)

Eelis hävisi ensimmäisen erän selkein numeroin, mutta tasoitti toisessa erässä viimeisellä mustalla. Kolmas erä oli myös tiukka ja ratkesi myös mustalla maltalaiselle.

Ottelun ratkaisevassa erässä Eelis oli erittäin lähellä päästä vielä katkaisuerää pelaamaan. Maltalainen tarvitsi 18 putsin voittaakseen erän ja ottelun. Borg pussitti pitkän sinisen ja pinkin sekä vielä helpohkon mustan, joten Eeliksen matka kisoissa katkesi tuohon lyöntivuoroon.

Niel Vincent (Ranska) 3-1 Pyry-Lassi Vaininen  LIVE

(71-20, 54-15, 45-60, 86(52)-1)

Ranskalainen karkasi ensimmäisessä erässä 45 pisteen breakillä hyvään johtoon ja Pyry tarvitsi jo kolme snookeria. Yhden hyvän snookerin Pyry sai tehtyä, mutta vastustaja osui ja pussitti myöhemmin viimeisen punaisen ja erä ratkesi lopullisesti siihen.

Vincent siirtyi jo 2-0 ja kolmannessa otteluvoittokin oli jo lähellä. Pöydällä oli enää pinkki ja musta ja ranskalaiselle riitti toinen niistä. Vastustaja uitti kuitenkin pari kertaa lyöntipallon ja tilanne muuttui päinvastaiseksi. Pyry löi monta eräpalloa ohi, kunnes sai lopulta viidennellä pussitusyrityksellä pinkin säkkiin ja kavensi tilanteeksi 2-1.

Viimeinen erä ratkesi käytännössä ranskalaisen half centuryyn eikä Pyry saanut vietyä ratkaisua katkaisuerään. Ranskalainen eteni lopulta jopa kahdeksan parhaan joukkoon.

Jackson Page (Wales) 3-0 Tuure Lappalainen

(64-30 , 64-24 , 61-3)

Walesilainen tykitti nopeaan tahtiin selkeän voiton Tuuresta ja pelasi itsensä myöhemmin finaaliin asti.

LAST 8

Dylan Emery (Wales) 4-1 Niel Vincent (Ranska)

Sybren Sokolowski (Belgia) 2-4 Jackson Page (Wales)

Ivan Kakovsky (Venäjä) 0-4 Ross Bulman (Irlanti)

Brian Ochoiski (Ranska) 2-4 Tyler Rees (Wales)

SEMIFINAALIT (pe 12.2 klo 11)

Dylan Emery (Wales) 2-4 Jackson Page (Wales)

Ross Bulman (Irlanti) 2-4 Tyler Rees (Wales)

FINAALI

Jackson Page (Wales) 2-5 Tyler Rees (Wales)

U18 EM titteli meni Walesin 17-vuotias Tyler Reesille, joka voitti finaalissa saman maan vasta 14-vuotiaan Jackson Pagen. Lisäksi Tyler Rees sijoittui myös U21 sarjassa kahdeksan parhaan joukkoon. Tyler pelasi muuten finaalipäivänä yhteensä neljä ottelua ja 27 framea, jotka kestivät yhteensä 14 tuntia. Urakasta tuli palkintorahaa 1000 euroa sekä osallistumisoikeus kevään MM-kisojen karsintoihin.

U18 break lista

EBSA U21s Championships - Group Draws    (81 pelaajaa)

LOHKO B

Dylan Craig SKOTLANTI

Tim De Ruyter HOLLANTI

Tuure Lappalainen                    1 voitto, lohkon 4. sija -> ei jatkopaikkaa

Nykyta Pavelko UKRAINA

Isaac Borg MALTA

Ma 8.2

klo 17:00 Tuure Lappalainen 3-0 Nykyta Pavelko

(76-7, 60-8, 50-22)

Tuure teki ottelussa uuden ennätys kisabreakin 44.

Benjamin McCabe RUOTSI

Eelis Lappalainen                      1 voitto, lohkon 4./5. -> ei jatkopaikkaa

LAST 8

Ashley Carty (Englanti) 5-1 Yannick Tarillon (Ranska)

Brandon Sargeant (Englanti) 5-4 Tyler Rees (Wales)

Joseph O´Connor (Englanti) 5-4 Lukas Kleckers (Saksa)

Josh Boileau (Irlanti) 5-2 Andres Petrov (Viro)

SEMIFINAALIT

Ashley Carty (Englanti) 1-5 Brandon Sargeant (Englanti)

Joseph O´Connor (Englanti) 4-5 Josh Boileau (Irlanti)

FINAALI

Brandon Sargeant (Englanti) 1-6 Josh Boileau (Irlanti)

Josh Boileau teki finaalissa myös kisojen suurimman breakin 130, joka on samalla hänen oma ennätyksensä. Palkinnoksi tuli U21 EM-tittelin ohella 1800 euroa sekä kahden vuoden ammattilaiskortti 1000 euron sponsorituen kera. 20-vuotias irlantilaispelaaja jatkaa Wroclawissa kisoja tulevalla viikolla miesten sarjassa.

.

U21 break lista

KISAKUULUMISET

La 6.2

Saapuminen Wroclawiin iltamyöhällä.

Su 7.2

Harri Lappalainen: "Matkalaukut saapuivat hotellille iltapäivällä. Koko porukka kävi kaupungilla pyörimässä ja yhdellä snookerclubilla viimeistelyharjoituksissa. Illalla oli pelaajainfo ja avajaiset.
Tunnelma on joukkueen keskuudessa todella hyvä! Myös kisapaikka toimii hyvin, sillä matsit pelataan kongressihotellissa, jossa on meidän majoituskin."

Ma 8.2

Lappalaisten kommentteja ekan pelipäivän jälkeen

"Ennen eka matseja jännitti vähän, mutta ei erityisesti kuitenkaan. Jännitys meni pelatessa pois"
"Pöydät ovat kireemmät kuin esim. Aurabiljardissa. Varsinkin Eppu jätti eilen monta kertaa pallon kulmapuuseissa ihan luukulle, ne lyönnit olisi kuulemma AuraB:ssa uponneet"
"Pojilla oli maltilliset tavoitteet kisoihin tultaessa. Siksi pitivät yllättävänä, että veljeksille tuli molemmille voitto jo eka pelipäivänä"
"Taso on aika kova, joukossa mm. Filipiak ja Petrov. U21-matsit ei silti automaattisesti ole pahempia, voitotkin tuli eilen molemmille siinä sarjassa."

Ke 10.2

Harri Lappalainen: "Suomen poikien osalta pelit päättyivät näissä kisoissa tänään. Pyry, Tuure ja Eelis P selvittivät tiensä alkulohkosta jatkoon U18-sarjassa. Jokaiselle nousi tie pystyyn ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Poikien rutiini ei vielä riittänyt pidemmälle, mutta vuoden päästä tilanne voi olla jo toinen. U21-sarjassa kukaan suomalaisista ei päässyt jatkoon, vaikka alkulohkoissa molemmat Eelikset ja Tuure saavuttivatkin yhden voiton. Kokonaisuudessaan kisat ovat olleet jokaiselle pojalle elämys, josta taatusti tuli lisäpotkua treeneihin ja kotimaan peleihin. Pojat pärjäsivät kisoissa hyvin, varsinkin kun huomioidaan selvästi vastustajia pienemmät breikkiennätykset."

Pyry-Lassi Vaininen
Tuure Lappalainen
Eelis Lappalainen
Eelis Paavilainen
Tuure Lappalainen (vas), Eelis Paavilainen, Pyry-Lassi Vaininen ja Eelis Lappalainen (kuva: Veikko Hannula)
Pyry-Lassi Vaininen ensimmäisessä kisapelissään Irlannin Noel Landersia vastaan (kuva: Harri Lappalainen)
Niel Vincent (Ranska) - Pyry-Lassi Vaininen
Tuure Lappalaisen ensimmäinen aloituslyönti arvokisoissa Englannin Callum Costelloa vastaan (kuva: Harri Lappalainen)
Tuure Lappalainen ratkaisee ottelun viimeisellä pitkällä mustalla kulmaan Vladislav Romanovskia vastaan
Eelis Lappalainen avausottelussaan Walesin Dylan Emeryä vastaan (kuva: Harri Lappalainen)
Eelis Paavilainen last 54 ottelussaan Maltan Isaac Borgia vastaan (kuva: Harri Lappalainen)
Veikko Hannula tuomaritehtävissä
U18 sarjan kakkonen Jackson Page (vas), mestari Tyler Rees, semifinalisti Dylan Emery ja semifinalisti Ross Bulman