Miehet: suomalaisten aikataulut, live scoring, live stream, tulokset

Suomen edustajat: Mika Hummelin ja Esa Kaikumaa.

Ottelun perässä lukee LIVE, mikäli ottelu on live streamissä.

LIVE SCORING

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

LOHKO A

Michael Rhodes (Englanti)              6 voittoa

Esa Kaikumaa                                   2 voittoa (-5)  SIJA 5. -> ei jatkoon

klo 19:00 Esa Kaikumaa 2-4 Maciej Kusak  LIVE

(76-28, 64-39, 29-61, 31-53, 5-74, 45-71)

Ma 15.2

klo 10:30 Esa Kaikumaa 4-2 Nassim Sekat  LIVE

(61-51, 65-42, 28-65, 50-63, 82-16, 52-18)

klo 15:30 Esa Kaikumaa 3-4 Maris Volajs  LIVE

(48-68, 64-1, 25-71, 63-31, 56-57, 62-45, 30-74)

(46-32, 64-9, 85-22, 74-0)

Kaikumaa sijoittui voitostaan huolimatta lohkossaan sijalle 5. Näin ollen Esan pelit eivät valitettavasti jatku last 96 kaaviossa torstaina.

LOHKO U

Alexander Ursenbacher (Sveitsi)      4 voittoa

Rhydian Richards (Wales)                  5 voittoa

Mika Hummelin                                    3 voittoa (+2)   SIJA 3. -> last 96

Brian Ochoiski (Ranska)                     2 voittoa

Pavol Kremen (Slovakia)                    1 voitto

Anastasios Ioannou (Kypros)             0 voittoa

Su 14.2

klo 15:30 Mika Hummelin 4-2 Brian Ochoiski  LIVE

(59-5, 51-58, 68-40, 9-65, 60-26, 62-51)

Ma 15.2

klo 13:00 Mika Hummelin 4-0 Anastasios Ioannou LIVE

(86-29, 105-56, 58-44, 70-11)

Kaksi ensimmäistä erää meni selkeästi Hummelinille, joka osoitti paikoitellen mielettömiä pussituksia. Kolmannessa erässä Humme ryösti erävoiton kyproslaiselta hienolla väriputsilla ja siirtyi turvallisen tuntuiseen 3-0 johtoon. Neljäs erä alkoi hyvin Hummen tehdessä alkuun 33 ja 20 breakit. Kyproslaisen hukatessa paikkansa Humme ratkaisi erän ja otteluvoiton nopeasti itselleen. Hummelin jatkaa siten puhtaalla pelillä lohkossaan ja kohtaa tiistaina lohkon kaksi etukäteen kovinta vastustajaa eli Sveitsin Alexander Ursenbacherin ja Walesin Rhydian Richardsin.

Ti 16.2

klo 10:30 Rhydian Richards 4-3 Mika Hummelin  LIVE

(1-0, 84(50)-8, 56-40, 10-62, 18-66, 49-61, 70-47)

"Nukuin pommiin ja en kerennyt aamupalalle. Heräsin vain kolme minuuttia ennen pelin alkua. Yhden erän jouduin antamaan etumatkaa ja pian olin 3-0 häviöllä. Rudi pelasi hyvin. Seiftibattleja oli muutama ja sain jyvän peliin tasoittaen kolmeen kolmeen. Kontrassa olin johdolla ja enää pari punaista jäljellä. Helpoimmasta helpoin musta pisteeltä ohi ja kaveri putsasi pöydän. Illalla vielä ottelu Alexanderia vastaan, joka ei ole hävinnyt vielä erääkään."

klo 21:00 Alexander Ursenbacher 4-0 Mika Hummelin  LIVE

(58-50, 68-18, 66-65, 61-10)

Ke 17.2

klo 19:00 Mika Hummelin 4-3 Pavol Kremen  LIVE

(42-47, 10-47, 34-45, 55-20, 56-49, 56-31, 55-45)

Slovakialainen siirtyi jo 3-0 johtoon, kun Hummelin aloitti väkevän takaa-ajon ja siirsi ratkaisun lopulta ratkaisevaan seitsemänteen erään. Ottelun voittaja saatiin selville vasta viimeisellä mustalla. Hummelin tarvitsi sekä pinkin että mustan voittoon. Humme teki vaadittavan pinkin, mutta otteluvoitto ratkesi lopulta slovakialaisen tekemään virheeseen viimeisellä mustalla. Hummelta siis upea nousu 0-3 tilanteesta 4-3 voittoon. Kolme lohkopelivoittoa tarkoitti lopulta lohkon kolmatta sijaa, joten pelit jatkuvat torstaina last 96 kaaviossa.

KNOCKOUT

LAST 96

To 18.2 klo 13:30

(59) Mika Hummelin 4-1 (70) Tom Zimmermann (Sveitsi)  LIVE

(71-41, 63-46, 49-56, 60-30, 57-51)

Humme oli vähällä siirtyä jo 3-0 johtoon. Humme teki kolmanteen erään 39 breakin ja kun mentiin väreille eroa oli 13 pistettä suomalaisen hyväksi. Sveitsiläinen teki värit keltaisesta pinkkiin, mutta epäonnistuttuaan yli yli keskelle lyönnissään, pääsi Humme mustan pussituksella uusintamustalle. Humme aloitti ja jätti mustan D-alueelle ja sveitsiläinen pääsi heti ensilyönnillä ratkaisemaan erävoiton itselleen ja tilanteeksi 2-1.

Neljäs erä Hummelle pistein 60-30. Viidennessä erässä Zimmermann nousi 42 pisteen sarjalla 21-51 johtoon. Humme teki 30-51 tilanteessa snookerin mustan taakse, kun pöydällä oli vielä kaikki värit. Zimmermann osui ensimmäisellä yrityksellä keltaiseen, mutta epäonnekseen jätti keltaisen reiälle. Humme teki mielettömän vaikean väriputsin ja ryösti erän ja otteluvoiton itselleen. Hummen ottelut jatkuvat myöhemmin tänään, kun vastaan asettuu Skotlannin Michael Collumb, joka voitti kaikki viisi lohko-otteluaan häviten niissä vain kolme erää.

LAST 64

To 18.2 klo 19:00

Mika Hummelin 2-4 (6) Michael Collumb (Skotlanti)  LIVE

(26-61, 51-65, 21-66, 94(52)-20, 57-18, 35-65)

Skotlantilainen karkasi jo 0-3 johtoon, kun Humme aloitti kovan takaa-ajon. Neljännen erän voitto tuli 52 pisteen sarjalla ja viideskin erä meni selkeästi suomalaiselle. Kisoissa hyvin pelannut Collumb kuitenkin voitti selkeästi seuraavan erän ja Hummen taival kisoissa valitettavasti päättyi. Skotlantilainen oli hävinnyt ennen tätä ottelua turnauksessa vain kolme erää, joten siinä mielessä 2-4 tulos oli sinänsä hyvä tulos lohkopelien kuudennneksi parasta pelaajaa vastaan. Seurataan mielenkiinnolla kuinka pitkälle skotti kisoissa etenee.

LAST 16

Jamie Clarke (Wales) 5-3 Alex Borg (Malta)

Adam Stefanow (Puola) 5-3 David John (Wales)

Michael Rhodes (Englanti) 3-5 Thomasz Skalski (Puola)

Rhydian Richards (Wales) 5-4 Michael Judge (Irlanti)

Andres Petrov (Viro) 5-2 Robert Carlisle (Skotlanti)

Jeff Jacobs (Belgia) 3-5 Michael Collumb (Skotlanti)

Alexander Ursenbacher (Itävalta) 2-5 Kacper Filipiak (Puola)

Brendan O´Donoghue (Irlanti) 3-5 Jak Jones (Wales)

LAST 8

Jamie Clarke (Wales) 5-4 Adam Stefanow (Puola)

Thomasz Skalski (Puola) 2-5 Rhydian Richards (Wales)

Andres Petrov (Viro) 5-1 Michael Collumb (Skotlanti)

Kacper Filipiak (Puola) 4-5 Jak Jones (Wales)

SEMIFINAALIT

Jamie Clarke (Wales) 6-5 Rhydian Richards (Wales)  LIVE

Jamie Clarkelle kolmas finaalipaikka parin vuoden sisään. Hän hävisi viime vuonna sekä miesten EM-finaalin että U21 MM-finaalin. Tulisiko nyt kolmannella yrityksellä voitto ja paikka main tourille.

Andres Petrov (Viro) 4-6 Jak Jones (Wales)  LIVE

Jak Jones tippui viime kaudella main tourilta oltuaan kauden päättyessä rankingsijalla 95. Sitä ennenkin Jones pelasi ammattilaisena yhden kauden 2010-2011, kun oli ansainnut tour paikan U19 EM mestaruudellaan. Viime kevään Sheffieldin MM-kisoissa Jak Jones oli yhden ottelun päässä Cruciblen pääsarjasta, hävittyään ratkaisevan ottelun Ryan Daylle 6-10. Sitä ennen hän voitti Intian Aditya Mehtan 10-7 ja Englannin Jack Lisowskin 10-5.

Viron Andres Petroville toinen peräkkäinen EM semifinaali.

FINAALI  (best of 13)

Jamie Clarke (Wales) 4-7 Jak Jones (Wales)  LIVE

Niin siinä vaan kävi, että Jamie Clarke hävisi kolmannen arvoturnausfinaalinsa vuoden sisään eikä paikka main tourilla vieläkään auennut Walesin "Jimmy Whitelle".  Clarke on hävinnyt nyt siis EM 2015 finaalin Michael Wildille 7-4 ja 2016 finaalit sekä IBSF 2015 MM U21 finaalitappio Thaimaan Boonyarit Keattikunille kontrassa 8-7. Näiden lisäksi hän kerkesi häviämään vuonna 2015 myös EBSA Amateur Play Offs turnauksessa ratkaisevan ottelun pääsystä tourille Martin O´Donnelia vastaan kontrassa 4-3, Q Schoolissa 2014 häviö ratkaisevassa ottelussa Zhang Andalle kontrassa 4-3 sekä vielä Q Schoolissa 2013 häviö ratkaisevassa ottelussa Ahmed Saifille 4-1. Walesilaisella on nyt siis jo kuusi tappiota ammattilaispaikan ratkaisseessa ottelussa.