Poolin kilpailukausi 2024-25 on jo ovella

27.6.2024

Poolin eri sarjojen kausipalkintojen 2023-24 lisäksi on palkittu kaksi nuorta menestyjää (Riku Romppanen ja Juho Teittinen). Myös Aki Heiskanen palkittiin poolin positiivisena esikuvana, joka on ottanut SM-mitalin jo 30 vuotta peräkkäin.

Poolissa on tulossa muutoksia ensi kaudelle. Tässä joitakin nostoja:

Osallistumismaksuihin tulee korotuksia yleisen linjauksen mukaisesti

Haastajasarjan rankinglistan kahdeksan parasta eivät voi jatkossa enää pelata haastajasarjan osakilpailuissa. Pooltiimillä on myös oikeus evätä jonkun haastajasarjan pelaajan pelioikeus, mikäli on tasoltaan liian hyvä haastajasarjaan.

Finnish Pool Tourin osakilpailuihin voi osallistua maksimissaan 16:sta ekstrapelaajaa kausipelaajien lisäksi. Ekstrapelaajat järjestäjän ja pooltiimin villeillä korteilla, sekä divarin rankinglistalta. Ekstrapelaajan osakilpailukohtainen osallistumismaksu on 140 euroa (osallistumismaksut lisätään palkintopottiin). Ekstrapelaaja voi osallistua kahteen osakilpailuun kauden aikana, mutta jos sijoittuu kilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon niin saa osallistumisoikeuden myös seuraavaan osakilpailuun. Myös ekstrapelaajat saavat pisteet Finnish Pool Tourin rankinglistalle.

Poolin kilpailuohjekirja päivittyy ja julkaistaan viimeistään elokuun alussa.

Aki Heiskanen on yksi valovoimaisimmista ja parhaiten menestyneistä esikuvista koko suomalaisessa biljardissa. (Kuva: Aamulehti)