Ville Pasanen Simojoki Openin valtias

3.9.2017

Helsingin Ritz-Clubin Ville Pasanen ja Hämeenlinnan Biljardiseuran Marko Lindberg olivat murskaavia etenemällä kumpainenkin puhtaalla pelillä kauden kolmannen RG-kilpailun finaaliin. Hyvinkään biljardikerholla Mustassa Kasissa pelattu kilpailu käytiin läpi yhden päivän turnauksena ja Pasanen kukisti kolmiosaisessa finaalissa Lindbergin lukemin 60-12, 55-60, 60-19.

38 pelaajaa osallistui kauden kolmanteen kaisakilpailuun. Avauskilpailun finaalissa pelannut Ville Pasanen oli lähellä ratkaista turnausvoiton itselleen puhtaalla pelillä. Pasanen oli voittanut 1. finaaliin selkeästi, mutta toisessa finaalissa peli eteni rankkareille asti. Molemmat olivat yhden kaisan päässä voitosta, kun Lindberg iski ratkaisevan kaisan pussiin ja voittoon ja sai vietyä finaalin kontraerään. Pienen tauon jälkeen Pasanen nappasi kontraserään teikkausvoiton ja iski välittömästi aloituksesta 29 pisteen sarjan. Lindberg ei pystynyt tähän vastaamaan pelin edetessä ja Pasanen sai vietyä kontraerän selkeästi nimiinsä 60-19.

Turnauksen kolmanneksi pelasi Helsingin Olli Muotka. Hän hävisi viime kauden RG-kärkinimiin lukeutuvalle Tero Kiviaholle kolmannella kierroksella, mutta kampesi upeasti monta voittoa tämän jälkeen päihittämällä mm. aina Hyvinkäällä hyvin menestyneet Kim Laaksosen, Marko Makkosen ja Markku Ijäksen joka oli kisojen neljäs. Itä-Helsingin biljardiseuraa edustava Harri Korkiakoski yllätti varmasti monet pelaamalla upeasti kisojen viidenneksi.