Tom Seppelin iski Kristallikilpailun voittoon

26.11.2018

Kauan himoittu ja metsästetty RG-voitto! HBK:n Tom Seppelin päätti upeasti menneen syyskautensa uransa ensimmäisen RG-voittoon ja makoisasti juuri kotikisassaan Helsingin Kristallikilpailussa. Finaalissa Seppelin voitti Kotkan Simo Palvimon lukemin 60-9. Kolmanneksi pelasi Oulun Mikko Hämäläinen ja neljäs sija meni jälleen upean kilpailun pelanneelle nuorelle kotkalaiselle Arseni Sevastyanoville.

Kristallikilpailu päätti syyskauden kaisan rankingkilpailut. Tänä viikonloppuna Helsingissä järjestetty kauden yhdeksäs rankingkilpailu oli perinteisesti Helsingin Biljardikerhon isännöimä kilpailu Alppilassa ja kakkossalina toimi Roihupellon Puh.veli-Klubi. Kilpailuun osallistui todella mukavasti peräti 75 pelaajaa.

Puhveliklubilla nähtiin yksi syksyn komeimmista suorituksista, kun rankingkärki HBK:n Ville Pasanen leiskautti avauspelissä aloituspartin eli 60 pistettä suoraan ykkösaloituksesta. Hänen vastustajansa EBK:n Panu Pekkala hävisi teikkauksen ja joutui tämän jälkeen toimimaan pallopoikana Pasasen pussittaessa sarjassaan yhdeksän palloa perätysten mikä riitti muutaman nakin avustuksella suoraan poikkasuun asti.

Pasanen nappasi vielä toisella kierroksella voiton ennen kuin "kuolemattoman viittaa" tällä kaudella kantava Pasanen palautettiin "kuolevaisten joukkoon", kun aikamme legenda, kuusinkertainen Suomenmestari EBK:n Mika Stark kukisti Pasasen peräti 60-3 murskalukemin.

Viidennellä kierroksella nähtiin myös upea aloituksesta tehty sarja, kun PPK:n Jari Suomalainen pussitti myös varsin mukavasti 55 pisteen sarjan aloituksesta Helsingin Timo Hjortia vastaan. Upeasti viime viikkojen aikana parrasvaloissa loistanut nuori kotkalainen Arseni Sevastyanov myös oli vielä viidennen kierroksen alkaessa puhtaalla mukana, mutta sai piikin seurakaveriltaan Eerik Häkämieheltä lukemin 60-28. Tämän jälkeen Arseni järjestikin jättiyllätyksen pudottamalla itsensä Ville Pasasen kisoista voittamalla tämän 60-55 kuudennen kierroksen viimeisessä ottelussa.

Seitsemännen kierroksen alkaessa puhtaalla pelillä oli vielä Kaisakarhujen Simo Palvimo, kotiseuran Tom Seppelin, PPK:n Jari Suomalainen ja EBK:n Mika Stark. Yllättäen EBK:n Simo Lariselta piikin neljännellä kierroksella saanut OBK:n Mikko Hämäläinen pudotti kisoista HBK:n Olli Muotkan selkein numeroin 60-3 jonka jälkeen mukana oli enää kahdeksan pelaajaa.

Hämäläinen antoi Starkille piikin 60-43 ja Arseni Sevastyanov jatkoi yllätyspudotuksia pudottamalla Starkin kokonaan kisoista lukemin 60-54. Simo Palvimo jatkoi ainoana puhtaalla kahdeksan kierroksen jälkeen, kun hän oli pudottanut Arto Tuhkasen kisoista lukemin 60-30.

Neljä pelaajaa oli mukana enää 9. kierroksella ja Mikko Hämäläinen pystyi antamaan Simo Palvimolle piikin 60-15. Palvimolla oli silti varma finaalipaikka taskussa, kun toisella pöydällä Tom Seppelin pudotti erittäin upean kilpailun jälleen pelanneen Arseni Sevastyanovin lukemin 60-25. Vasta 15 vuotias kotkalainen ja hallitseva kaisan nuorten Suomenmestari nappasi upean 4. sijan näistä kilpailuista.

Sunnuntai-illan semifinaalissa pelasivat Oulun Mikko Hämäläinen ja Helsingin Tom Seppelin Kotkan Simo Palvimon odotellessa finaalissa vastustajaa. Semifinaalista muodostui varsinainen trilleri joka päättyi erittäin kutkuttavan jännittävästi 60-60h Seppelinin voittoon.

Finaalissa Seppelin sai revanssin Palvimosta joka oli voittanut kaksikon aikaisemman kohtaamisen 7. kierroksen ottelussa 60-22. Finaali oli tällä kertaa aivan yhtä päätä toiseen suuntaan sillä Seppelin paukutti Palvimon nurin selkein numeroin 60-9 ja nappasi pitkän metsästyksen jälkeen vihdoin uransa ensimmäisen RG-voittonsa.