Tero Kiviaholle Aprillikisan voitto - kaisakausi lähestyy loppuhuipennusta

7.4.2019

Kokkolan ykkösnyrkki Tero Kiviaho iski parhaiten Tornion Aprillikisoissa viikonloppuna ja nappasi mestaruuden nimiinsä. Finaalissa Kiviaho voitti Oulun Henri Mäen lukemin 60-48. Kolmanneksi kisoissa pelasi Rovaniemen Eemeli Laurinolli. Viikon päästä pelataan kaisan SM-alkukilpailu Oulussa.

50 pelaajaa osallistui kauden toiseksi viimeiseen RG-kilpailuun joka järjestettiin näin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Torniossa. Aprillikilpailujen pisin sarja nähtiin Kuopion Arto Tuhkasen kädestä, kun hän tempaisi 40 pisteen sarjan Oulun Henri Mäkeä vastaan. Tuhkanen pääsikin aina kilpailun semifinaaliin asti, jossa kisavoittaja Tero Kiviaho pudotti kuopiolaisen lukemin 14-60 ja Tuhkanen kisojen neljänneksi.

Henri Mäki puristi sen sijaan ensimmäisen piikkinsä myötä tästä itsensä vielä finaaliin asti. Mäki ja Kari Tunturi pelasivat tiukan taistelun joka päättyi vasta rankkareissa niukasti Mäen eduksi. Vastaavasti toisessa semifinaalissa Mäki voitti Rovaniemen Eemeli Laurinollin 60-47 ja saavutti kauden toisen RG-finaalipaikan.

Tero Kiviaho oli finaalissa niukasti väkevämpi ja hänelle voitto lukemin 60-48.