Tampereen Finlux Openin voitto Timo Muhoselle

6.5.2019

Kaisakausi huipentui Tampereella jossa Timo Muhonen nappasi kauden avausvoiton kukistamalla finaalissa Kuopion Arto Tuhkasen. Kotikaupungin iloksi Tampereen Ilkka Korhonen nappasi kolmannen sijan.

Kaisakauden viimeinen RG-kilpailu pelattiin toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampereella. Rankingin ykkösnimen Ville Pasasen takana TOP5 sijoista käytiin vielä tiukkaa taistelua kauden päätteeksi. Lisäksi ensi syksyn MM-kisapaikoista oli vielä kahdeksan paikkaa rankingista selvittämättä ennen parin viikon päästä alkavia MM-karsintoja.

Mukavasti 77 pelaajaa osallistui Tampereen kilpailuun jossa pelipaikat jakautuivat perinteisesti Tampereen Ammattiklubin, Tampereen Kauppaseuran ja Tampereen Suomalaisen Klubin välille. Heti kisojen avauskierroksilla nähtiin upea 60 pisteen sarja, kun kotikaupungin Nico Granat jätti Oulun Pentti Salon tylysti nollille upealla maksimisarjalla.

Tampereella aikaisemmin hyvin loistanut HBK:n Timo Muhonen jatkoi hyviä otteita. Hän paukutti kisojen aikana myös upeasti 48 pisteen sarjan ja pelasi ainoana kuusi kierrosta läpi ilman tappioita. Muhonen sai piikin Arto Tuhkaselta vasta kahdeksannella kierroksella lukemin 55-60, mutta sai makoisan revanssin finaalissa. Timo Muhonen kukisti Arto Tuhkasen finaalissa 60-48 ja nappasi kauden viimeisen RG-kilpailun voiton täydentäen HBK:lle jo hienosti kahdeksannen RG-voiton kauden aikana. Kisojen kolmanneksi kruunattiin Tampereen oma pyssy, Ilkka Korhonen. Himmeämpiä palkintosijoja pääsivät maistelemaan upean turnauksen pelannut Oulun Juha Rajaniemi (neljäs), Rovaniemen kaisakuningas Kari Kallio (viides) ja kaisan puuhamies, lajipäällikkömme Tuomas Komi (kuudes).

Tampere Cupin myötä kärkisijat varmistuivat myös. Kokonaisrankingissa Kuopion Arto Tuhkanen voi vielä SM-voitolla nousta neljänneksi RG-listalla ohi HBK:n Tom Seppelinin. Helsingin menestys kauden aikana oli valtaisa sillä kauden voittajaksi pelasi jälleen HBK:n Ville Pasanen ja kolmanneksi seurakaverinsa Olli Muotka. Kakkoseksi kiilasi Kokkolan ykköstykki Tero Kiviaho joka jahtaa vielä Suomenmestaruutta toukokuun lopulla Kulttuuritalolla.