Simojoki Openin voittajaksi Helsingin Ville Pasanen

2.9.2018

HBK:n Ville Pasanen jatkaa vahvaa menoa, kun hän nappasi jo kauden toisen voittonsa Kaisan RG-kisoista. Kauden kolmannen RG-kisan finaalissa Pasanen suorastaan murskasi Kuopion Arto Tuhkasen lukemin 60-6. Kisojen kolmanneksi pelasi Pasasen seurakaveri Tom Seppelin.

61 pelaajaa osallistui kauden kolmanteen RG-kilpailuun, Simojoki Openiin. Rankingin piikkipaikalle Oulun turnauksen jälkeen noussut TBO:n Tero Räisänen joutui näissä kisoissa tyytymään kahteen voittoon hävittyään kahden voiton jälkeen Miikka Hirvoselle sekä Petri Asikaiselle. OBK:n edustaja Arto Vainionpää sen sijaan jatkaa vahvaa menoa napaten jälleen tukun voittoja ja parantaen asemiaan rankingtaistoissa. Vainionpää nappasi viisi voittoa ja sijoittui jälleen kymmenen parhaan joukkoon. Hänen tiensä päättyi Arto Tuhkasen käsittelyssä 37-60 ja kuopiolainen matkasi lopulta aina finaaliin asti. Toisesta finaalipaikasta kävivät kamppailun HBK:n edustajat Ville Pasanen ja Tom Seppelin jotka molemmat menestyivät loistavasti jo kauden ensimmäisessä kilpailussa. Pasanen nouseekin Simojoki Openin myötä jälleen rankingin piikkipaikalle ja Seppelin myös kärkisijoille.

Semifinaalissa Ville Pasanen oli lopulta Seppeliniä vahvempi lukemin 60-46 ja pääsi pelaamaan revanssin Arto Tuhkasta vastaan. Tuhkanen pelasi itsensä finaaliin kukistamalla Pasasen 9. kierroksella lukemin 60-33. Finaalissa Tuhkanen ei pystynyt enää temppua toistamaan eikä Pasasen menoa estämään vaan ottelu päättyi Pasasen murskavoittoon lukemin 60-6. Viime kauden rankingkärki jatkaa tällä kaudella varsin tehokkaasti, kun kauden kolmesta kisasta Pasanen on voittanut jo kaksi.

Kilpailussa nähtiin poikkeuksellisen mukavasti pitkiä pötköjä:
Ville Pasanen itse taiteli 35 ja 45 sarjat. Arto Tuhkanen 36 ja Tom Seppelin 39 sarjat. Pisimmästä sarjasta vasta kuitenkin Keni Chung tekemällä peräti 47 sarjan. Myös Tero Räisänen kirjautti yhden yli 35:n tekemällä 39 pisteen sarjan.