Roope Rask Red Ball Openin voittoon

26.6.2019

Mikkelin Liikemiestenseuran Roope Rask pelasi kauden ensimmäisen Kaisan RG-kilpailunsa ja pystyi jälleen osoittamaan kuuluvansa edelleenkin Suomen kaisaeliittiin. Vastikään vajaa kuukausi takaperin Rask pelasi itsensä YT-SM kisojen voittajaksi ja nyt hän oli ykkönen myös Red Ball Open turnauksessa Kouvolassa. Turnauksen finaalissa kaatui erittäin niukasti kotiseuran Jari Timonen lukemin 60-56.

Kouvolassa pelattava RB Open on aina kerännyt mukavasti pelaajia mukaan ja tälläkin kertaa 78 pelaajaa otti osaa kauden 14:een RG-kilpailuun. Kuusi ensimmäistä pelikierrosta pelattiin myös tuttuun tapaan Kouvolan Biljardiklubilla ja tämän jälkeen kaikki loppupelit taisteltiin pääpelipaikassa Ravintola Kaisassa.

Ensimmäisen päivän pisimmästä sarjasta vastasi Lappeenrannan Sami Rokkanen joka taiteili 44 pisteen sarjan Pekka Ruotsia vastaan voittamalla ottelun 60-6. Kilpailujen pisin sarja nähtiin kuitenkin turnauksen kuudennella kierroksella, kun RB Openin finaalissa ennätyksellisesti peräti viidesti pelannut Helsingin Ville Pasanen teki 52 pisteen sarjan ottelussaan Kari Puuskaa vastaan. Pasasen tie ei tänä vuonna kuitenkaan riittänyt finaaliin asti vaan matka katkesi seitsemän voitetun ottelun jälkeen Jarno Aholaa ja Jari Timosta vastaan. Ville Pasanen oli lopulta viides.

Turnauksen neljänneksi pelasi viimeiset kolme RG-kilpailua voittanut ja kauden ylivoimainen ykköstykki Espoon Jarno Ahola. Kahdeksannen kierroksen alkaessa Ahola oli enää ainut puhtaalla oleva pelaaja joten moni varmasti ajatteli, että Ahola tulee tekemään historiaa iskemällä itsensä neljänteen perättäiseen RG-voittoon. Pasi Kulmala ja Roope Rask olivat kuitenkin asiasta eri mieltä ja löivät Aholan ulos kisoista jättämällä RG-kärjen turnauksen neljänneksi.

Pasi Kulmala puolestaan taipui myös Roope Raskille pääsystä finaaliin pelissä jonka seurauksena Kulmalasta tuli turnauksen kolmanneksi paras pelaaja. "Pastori" joutui taistelemaan veitsi kurkulla lähes koko turnauksen ajan sillä hän oli saanut piikin jo ensimmäisellä kierroksella Jari Timoselta joka pelasi tänä vuonna itsensä RB Openin finaaliin.

Finaalissa olivat siis vastakkain Roope Rask ja Jari Timonen. Rask oli saanut piikin kuudennella kierroksella IBK:n Toni Jokelinilta lukemin 60-55. Yhtä tiukkaa ei Jari Timonen ollut tappiopeliään pelannut sillä hän sai tylyn 0-60 koulutuksen kaisan lajipäälliköltämme Espoon Tuomas Komilta seitsemännellä kierroksella. Finaali itse oli kuitenkin äärimmäisen tiukka ja se päättyi Raskin niukkaan 60-56 voittoon.