Rankingkärki Pasanen pitelemätön Saimaan turnauksessa

3.2.2019

Helsingin Ville Pasanen voitti kauden 11. kaisan RG-kilpailun puhtaalla pelillä. Finaalissa Pasanen oli täysin ylivoimainen ja voitti Hyvinkään Marko Makkosen lukemin 60-5. Pasanen paukutti myös kisojen pisimmän sarjan, 50 pistettä kisojen kuudennella kierroksella. Kisojen kolmanneksi pelasi isäntäseura SaiBin Jyrki Ruuskanen.

Mukavasti peräti 62 pelaajaa osallistui Lappeenrannassa tänä vuonna järjestettyyn Kaisan Saimaa turnaukseen. Neljä ensimmäistä kierrosta pelattiin SaiBin kotiklubin lisäksi myös Lappeenrannan kerholla. Viidennen pelikierroksen jälkeen kaksi pelaajaa oli enää puhtaalla, VIlle Pasanen ja Marko Makkonen jotka marssivat voitosta voittoon lopulta illan finaaliin asti.

Janne Kähkönen pystyi antamaan Marko Makkoselle piikin seitsemännellä kierroksella, mutta putosi itse heti seuraavalla kierroksella Jyrki Ruuskaselle jääden kisojen viidenneksi. Helsingin Olli Muotka oli kisojen neljäs ja kohensi asemiaan rankingin neljän parhaan joukossa. Ville Pasanen oli jälleen omaa luokkaansa ja voitti jo kauden neljännen RG-kilpailun seitsemästä pelaamastaan. Vahvasti on pelannut myös Marko Makkonen joka on pelannut tällä kaudella neljä RG-kilpailua ja näistä kolmesti finaaliin. Vaikka RG-finaaleissa on tullut tällä kaudella toistaiseksi kaikista tappio, on Makkonen silti vielä tämän päälle kauden Antti Saari eliittikilpailun ykkönen.

Saimaa turnaus oli Pasaselle myös siinä mielessä merkittävä, että vaikka se oli maukas revanssi viime vuoden finaalitappiolle, se oli myös uran 29. Kaisan RG-voitto millä hän ohitti kaikkien aikojen RG-voittojen listalla legendaarisen Markku Koposen nousten listalla sijalle 5. Itse RG-kisojen osalta myös HBK:lla on syytä hieman paukuttaa henkseleitä sillä heidän vahva panos jatkuu myös vuoden vaihteen jälkeen. Peräti neljä HBK:n pelaajaa oli seitsemän parhaan joukossa.