Rankingkärjet vastakkain Wessmanin finaalissa

15.1.2017

Tampereen Mika Määttä ja Kokkolan Tero Kiviaho olivat vastakkain finaalissa, kun kauden 11. RG-kilpailu pelattiin pääkaupunkiseudulla J. Wessmanin muistokilpailun merkeissä. Ykkössijoitettu Määttä oli kaksikosta vahvempi ja nappasi kauden toisen voittonsa. Kaksikko oli finaalissa vastakkain myös Kokkolan avoimissa syksyllä jolloin Kiviaho oli etevämpi. RG-listan kolmas Markku Koponen oli turnauksen neljäs ja kolmanneksi kiilasi toinen Helsingin kaisatähti, hallitseva Suomenmestari Ville Pasanen.

J. Wessmanin muistokilpailussa oli pelaajia mukavasti peräti 53 ja turnauksen aikana nähtiin paljon pitkiä sarjoja. Tomi Nertamo iski kisojen pisimmän sarjan 47 heti avauskierroksen ensimmäisissä peleissä tekemällä kyseisen sarjan aloituksesta Petteri Bromania vastaan. Kisojen kaksi seuraavaksi pisintä sarjaa teki Ville Pasanen 45 ja 44. Pari muutakin 40 pisteen sarjaa nähtiin turnauksessa kun Tuomas Komi ja Harri Korkiakoski tekivät kumpikin 40 pisteen sarjan.

Turnauksen mestariksi uransa ensimmäisen kerran pelannut Mika Määttä hävisi avauskierroksella ottelunsa Sami Rokkaselle, mutta siitä huolimatta Määttä selvitti tiensä jälleen vakuuttavasti finaaliin, tällä kaudella jo neljännen kerran. Voitollaan Määttä vankisti myös johtoaan selkeän tuntuiseksi RG-listalla.

Lopputulokset Kaisa RG11: J. Wessman muistokilpailu 14.-15.1.2017 I-HBS & PVK