Mikko Hämäläinen palasi Kokkolan Avoimien voittajaksi

24.9.2017

Tällä vuosikymmenellä on Kokkolan kaisan Avoimia hallinnut vahvasti Oulun Mikko Hämäläinen joka voitti kilpailun vuosina 2010, 2012-2015 ja nyt jo kuudennen kerran kahdeksasta viime viikonloppuna. Finaalissa Hämäläinen kukisti Jyväskylän Marko Rautiaisen kahdesti, ensin lukemin 60-40 ja toisessa finaalissa 60-58. Hämäläinen teki tähän jälkimmäiseen finaaliin myös upeasti kauden pisimmän sarjan, 53 pistettä.

Kaisakausi on alkanut todella tiiviisti, sillä vaikka vasta tällä viikolla ohitettiin syyspäiväntasaus niin kausi on ehtinyt jo viidenteen kaisan RG-kilpailuun. Tänä viikonloppuna pelattiin kilpailut Kokkolassa 35 pelaajan toimesta. Kilpailun ylivoimaiseksi ykköseksi nousi lopulta Mikko Hämäläinen joka voitti turnauksen puhtaalla pelillä ja teki myös kisojen ja koko kauden pisimmän sarjan. Samalla Oulun supertähti ja moninkertainen rankingvoittaja nousi kauden kokonaisrankingin piikkipaikalle pisteen erolla Helsingin Ville Pasaseen.

Vahvaa peliä esitti myös Jyväskylän Marko Rautiainen joka myös pelasi itsensä puhtaalla finaaliin. Rautsi iski turnauksessa 42 ja 36 pisteen sarjat. Kovassa kunnossa oli myös Rovaniemen Eemeli Laurinolli joka tehtaili turnauksen aikana mukavasti 35, 36 ja 38 pisteen sarjat ja oli lopulta podiumilla kolmantena. Hän sai piikkinsä nimenomaan finaaliparilta ja nousi RG-listalla jo viiden parhaan joukkoon.