Mika Määttä jatkaa hyvää kaisavuotta!

28.6.2019

Mika Määttä Kulttuuritalon SM-finaaleissa viime toukokuussa (kuva: Altti Helläkoski)

Kauden avaus RG-kilpailu sai uuden voittajan kun tuore SM-hopeamitalisti Tampereen Mika Määttä voitti Puhveliturnauksen. Finaalissa kaatui Helsingin moninkertainen RG-voittaja Markku Koponen lukemin 60-44. Kolmanneksi tuli hallitseva Suomenmestari Ville Pasanen.

PVK sai kunnian toimia kauden avauskilpailun pääjärjestäjänä, kun kaisassa pelattiin historiallisesti ensimmäiset RG-kilpailut uusilla 67mm ja 30g painavammilla, mutta paljon laadukkaammilla palloilla.

Tampereen Ammattiklubin Mika Määttä nappasi upeasti uran ensimmäisen kaisan RG-voiton. Viime kaudella vasta mukaan kaisatoimintaan kunnolla tullut Määttä lunasti sensaatiomaisella SM-hopeallaan itselleen MM-paikan lokakuun MM-kisoihin. Mutta selkeästi mistään yhden kisan ihmeestä ei ole kyse vaan Määttä osoitti nyt viimeistään kaikille kuuluvansa Suomen kaisaparhaimmistoon kaatamalla monet pelimiehet tieltään edetessään Puhveliturnauksen voittoon.

Kolmen pelaajan oltua jäljellä Määttä kukisti molemmat Helsingin kestomenestyjät Markku Koposen ja Ville Pasasen. Matkalla voittoon kaatui myös mm. seurakaveri Eerik Stenman ja Oulun tähtipelaajiin lukeutuva Kari Tunturi jota vastaan Määttä teki 38 pisteen sarjan. Määtän pisin sarja oli 39 joka tuli kuudennen kierroksen ottelussa EBK:n Jukka Kontiota vastaan.

Kilpailujen pisin sarja nähtiin I-HBS:n Harri Korkiakoskelta joka pamautti 43 pisteen pötkön avauskierroksellaan Olli Muotkaa vastaan. Korkiakoski kuitenkin hävisi tuon ottelun 45-60.

Kilpailun toisena järjestäjänä toimi Espoon Biljardikerho jossa pelattiin ensimmäisenä pelipäivänä neljä ensimmäistä kierrosta. Kotiseura PVK:n paras pelaaja oli upean turnauksen pelannut Tero Päivinen ollen lopulta neljäs.