Markku Koponen voitti Espoon Avoimet

28.6.2019

Markku Koponen HSK palkintoineen

Helsingin Suomalaisen klubin Markku Koponen voitti Oulun biljardikerhon Kari Tunturin Espoon Avoimien finaalissa lauantai-iltana lukemin 60-20. Yksipäiväisen turnauksen sijat 3-5 menivät järjestyksessä Jari Teittiselle Helsinkiin, Mika Määtälle Tampereelle ja Juha Laitilalle Hyvinkäälle. Pisimmän sarjan leiskautti kuudenneksi tullut Petri Asikainen tekemällä 42 pisteen sarjan.

Espoon Biljardikerhon ja Puh.veli-klubin yhteistyössä järjestetty kauden neljäs RG-kilpailu pelattiin lauantaina 10. syyskuuta. 38 osallistujaa mahdollisti kilpailun pelaamisen yhdessä päivässä läpi. Viisi ensimmäistä kierrosta pelattiin kahdella pelipaikalla (ja kuudella pöydällä) ilta seitsemään mennessä läpi ja tästä eteenpäin pelejä pelattiin vain Espoossa. Finaali päättyi vähän kymmenen jälkeen illalla kokeneen HSK:n Markku Koposen voitonjuhliin.

Markku Koponen voitti Espoon Avoimet 2011 ja oli viime vuonna finaalissa Pasi Kulmalaa vastaan. Tänä vuonna kilpailu alkoi Koposen näkökulmasta varsin heikosti sillä Espoon Biljardikerhon Panu Pekkala pääsi yllättämään Koposen avauskierroksella voittaen tämän lukemin 60-53. Mutta niin vaan Koponen joka toimi myös PVK:n kisajohtajana jaksoi puurtaa pelit voittoon yksi toisensa jälkeen ja aina päätyyn asti.

Finaalivastustaja Kari Tunturi puolestaan pelasi uransa parhaan kilpailun Espoossa. Ennen finaalia ainut tappio oli tullut "oppipojalta" Mika Starkilta 45-60. Tunturi pelasi tutulla tavallaan varsin vakuuttavasti, mutta väläytti mm. 3. kierroksen ottelussa Petja Juslinia vastaan tekemällä pelin poikki vain yhdellä pelimerkinnällä (24 ja 36 sarjat). 4. kierroksella nähtiinkin sitten kisojen pisin sarja, kun Turun Petri Asikainen iski HBK:n Kari Thoméniusta vastaan 42 pisteen sarjan aloituksesta. Tämä jäi kisojen pisimmäksi sarjaksi ja oikeutti erikoispalkintoon.

Tarkat pelitulokset

(alkaa kohdasta n. 43min)

Espoon Biljardikerholla ja Puhveliklubilla jokainen ottelu oli nähtäville Live Streamin välityksellä. Kaikki EBK:n pelit on nähtävillä Youtubesta seuraavien linkkien takaa: