Kotka Openissa pitkiä sarjoja ja uusi RG-voittaja - Olli Muotka

16.9.2018

Kotka Open tarjoili uuden RG-voittajan, kun HBK:n Olli Muotka nappasi rankingvoiton ennen seurakaveriaan Tom Seppeliniä joka vastasi kisojen pisimmästä sarjasta, upeasta 61 pötköstä. Kisojen kolmanneksi pelasi kotiseura Kakan Simo Palvimo ennen KSBK:n Jukka Fickiä joka myös taiteili kisojen aikana 54 pisteen sarjan. Kaksi kisaa jo tällä kaudella voittanut Ville Pasanen pelasi viidenneksi.

Rankingin kolmen kärki aloitti vahvasti Kaisakarhujen järjestämän Kotka Openin, kun Ville Pasanen, Arto Vainionpää ja Tom Seppelin nappasivat kaikki lauantaina kolme voittoa mieheen. Pelit pelattiin Kaka:n uudella klubilla ja runsaan pelaajamäärän vuoksi otteluita pelattiin myös jokunen Finnalistin yhdellä pöydällä keskustassa. 26 pelaajaa oli mukana vielä neljännellä kierroksella joten ottelut aloitettiin sunnuntaina jo yhdeksän aikaa aamulla. Vain viisi pelaajaa oli puhtaalla neljän kierroksen jälkeen. Tom Seppelin, Arto Vainionpää, Simo Palvimo, Jukka Fick ja Jari Suomalainen olivat ainoat jotka aloittivat viidennen kierroksen pelit tappioitta. Näistä Jukka Fick oli tehnyt kolmannella kierroksella upean 54 pisteen sarjan Kari Puuskaa vastaan.

Viidennellä kierroksella nähtiin huikea suoritus, kun HBK:n Tom Seppelin paukutti aivan käsittämättömän 61 pisteen sarjan. Pötkö lähti Kari Tunturia vastaan lukemasta -2, kun Seppelin pussitti valkoisen kaisan nakilla ja jatkoi monta kaisaa perätysten mielettömällä varmuudella aina 59 pisteeseen asti. Seppelin voitti ottelun 60-38. (kts. video). Uransa ensimmäistä RG-voittoa metsästänyt Seppelin jatkoi tehokkaana sillä hän pelasi Kotka Openin finaaliin asti puhtaalla pelillä.

Finaalissa Seppelin sai vastaansa seurakaverinsa HBK:n Olli Muotkan joka oli hävinnyt kisojen ensimmäisen ottelunsa PVK:n Mauno Nuutiselle. Muotka antoi koko rankingin triolle kyytiä sillä hän pudotti Arto Vainionpään viidennellä kierroksella peräti lukemin 60-2. Voitti matkalla finaaliin myös iskussa olleet KaKa:n Simo Palvimon 60-40 ja KSBK:n Jukka Fickin 60-22 ennen kuin pudotti kisoista myös ikisuosikki Ville Pasasen semifinaalissa 60-39. Muotka jatkoi finaalissa lentoaan ja voitti Seppelinin kahdesti lukemin 60-18 ja 60-50 ja voitti uran ensimmäisen RG-voittonsa.

HBK saavutti Kotka Openista kaksoisvoiton Muotkan ja Seppelinin johdolla ja Pasasen viides sija täydensi Helsingin panoksen. Kolmanneksi kirjattiin Kotkan Simo Palvimo ja neljänneksi KSBK:n Jukka Fick.

Lopputulokset:
1 Muotka Olli HBK - 9/578
2 Seppelin Tom HBK - 8/548
3 Palvimo Simo KaKa - 6/424
4 Fick Jukka KSBK - 5/372
5 Pasanen Ville HBK - 5/363
6 Suomalainen Jari PPK - 5/339 Kabike paras palkinto sijojen ulkopuolella (maksettu)