Kim Auvinen voitti Kotka Openin 2017

17.9.2017

Kotka Openin finaalissa nähtiin kotiseuran iloksi KaKa miesten välinen kohtaaminen, kun Kim Auvinen ja Janne Pekkola pelasivat kahden parhaan joukkoon myöhään lauantai-iltana. Auvinen oli finaalissa puhtaalla pelillä ja pienoisena ennakkosuosikkina, mutta Pekkola sai nipistettyä ensimmäisen voiton Auvisesta hyvillä otteillaan 60-39. Kotka Open mestaruuteen vaadittavan ratkaisevan finaalin voitti kuitenkin Kim Auvinen lukemin 60-27 ja vuoden 1999 Kaisa Suomenmestari saavutti uran toisen RG-voittonsa. Pekkola kaatoi upeasti turnauksen vahvoja kilpaikumppaneitaan ja nappasi hienosti uran ensimmäisen Kaisan RG-finaalipaikkansa. Kolmanneksi pelasi Helsingin Biljardikerhon Olli Muotka ja neljännen palkintosijan kahmaisi itselleen Espoon Jesse Särkisilta niukasti ennen Kotkan Simo Palvimoa.

41 pelaajaa osallistui kauden neljänteen RG-kilpailuun joka pelattiin Kotkan Karhulassa tänä viikonloppuna. Viisi pöytää mahdollisti kilpailun pelaamisen päivässä läpi, vaikka tiedossa olikin selkeästi, että finaali ja muut ratkaisevat pelit tullaan käymään läpi vasta puolen yön jälkeen.

Kilpailujen voittaja Kim Auvinen tehtaili myös kisojen pisimmän sarjan, 47 pistettä seurakaveriaan Juho Nykästä vastaan kisojen kolmannella kierroksella. Jesse Särkisilta ja Joni Ahola tekivät myös yli 40 pisteen sarjat (partit) turnauksen aikana. Varsinkin Särkisilta pelasi erittäin tehokkaasti läpi turnauksen tekemällä mukavasti jopa kolmesti yli 30 pisteen sarjan kilpailujen aikana.