Kauden viimeinen RG-kilpailu pelattiin Tampereella

26.6.2019

Tampere Cupin TOP3 vasemmalta: 2. Ari Huusko KoKa, 1. Mika Stark EBK, 3. Ilkka Korhonen TKS kuva: Kari Kallio

Tampere Cupissa mukana 66 pelaajaa ympäri Suomen mikä on hieman enemmän kuin koko kauden keskiarvo. Aktiivisen kilpailukauden viimeinen RG-voitto meni RG-kärjen ulkopuolelle sillä finaalissa kohtasivat EBK:n Mika Stark ja KoKa:n Ari Huusko. Legendaarinen Mika Stark nappasi Tampere Cupin voiton lukemin 60-20. Kolmanneksi turnauksessa pelasi Tampereen Ilkka Korhonen.

Tampere Cupissa pelattiin jälleen perinteisesti kolmella pelipaikalla turnaus läpi. Kaavion yläosa pelattiin Tampereen Suomalaisella Klubilla. Keskimmäinen osa kaaviosta käytiin läpi Tampereen Kauppaseuralla. Ja turnauksen pääpelipaikkana toimi Tampereen Ammattiklubi jossa käytiin läpi kaavion alaosa.

Rankingin kärkipää ei päässyt tällä kertaa nauttimaan loppupeleistä vaan osa heistä joutui lopettamaan turnauksen yllättävänkin aikaisin. Kauden kokonaisrankingvoiton varmistanut Espoon Jarno Ahola päihitettiin lauantaina kahdesti peräkkäin eikä hän näin ollen selviytynyt turnauksessa toisella pelipäivälle. Yhteen voittoon jäi myös tiukasti RG-listan kolmannessa sijassa kiinni ollut Imatran Janne Stenberg. RG-listan kakkonen, Helsingin Ville Pasanen selvitti omalle tyylilleen uskollisesti ensimmäisen pelipäivän puhtaalla läpi, mutta toisena pelipäivänä saldoksi tuli vain kaksi tappiota joten myös Pasanen putosi kauden viimeisestä RG-kilpailusta yllättävän nopeasti pois.

13 pelaajaa selvitti tiensä turnauksen kuudennelle kierrokselle. Vain Kokkolan Ari Huusko ja Espoon Mika Stark pystyivät pelaamaan itsensä puhtaalla läpi kuusi ensimmäistä kierrosta.

Jesse Särkisilta EBK - Jyrki Ruuskanen Saibi 60-51

Seitsemännen kierroksen alkaessa myös jälleen hyvän kilpailukauden pelannut Kouvolan Jyri Rautiainen sai tuntea Tampereen Ilkka Korhosen vaarallisuuden joka edelleen pätee tehokkaasti. Kahden kilpailun takainen Expert Open voittaja Korhonen on aina kotikisoissaan vaarallinen ja pelasikin itsensä vakuuttavasti seitsemännelle kierrokselle. Ari Huusko pudotti kaisan maratontaulukon ykkösnimen Rovaniemen Arto Tuhkasen ja jatkoi myös vakuuttavasti ainoana pelaajana seitsemännen kierroksen jälkeen puhtaalla.

7. kierros
Jyri Rautiainen RB - Ilkka Korhonen TKS 23-60
Arto Tuhkanen RBK - Ari Huusko KoKa 36-60
Mika Stark EBK - Sami Rokkanen Saibi 40-60

Kahdeksannella kierroksella EBK:n Jesse Särkisilta hävisi Ilkka Korhoselle lukemin 47-60. Tappio tiesi upean turnauksen pelanneelle Särkisillalle kuudetta sijaa sillä Arto Tuhkanen nappasi viimeisen rahasijan, viidennen sijan, kymmenen pelipisteen turvin. Ari Huusko ja Mika Stark puolestaan pelasivat melkoisen trillerin joka päättyi viisinkertaisen kaisan Suomenmestarin Starkin niukkaan 60-59 voittoon. Huusko oli ainut puhtaalla oleva pelaaja joten kilpailun neljä parasta aloittavat 9. kierroksen kaikki piikillä.

8. kierros
Jesse Särkisilta EBK - Ilkka Korhonen TKS 47-60
Ari Huusko KoKa - Mika Stark EBK 59-60

Yhdeksännellä kierroksella Huusko oli sisuuntunut edellisestä tappiostaan huomattavasti ja suorastaan möyhensi Lappeenrannan Sami Rokkasen lukemin 60-5. Rokkaselle näin turnauksen neljäs sija. Ilkka Korhonen ja Mika Stark kohtasivat toisessa semifinaalissa ja Stark oli päättänyt jättää kotiseuran edustuksen ulos finaalista kukistamalla Korhosen lukemin 60-35.

9. kierros
Sami Rokkanen Saibi - Ari Huusko KoKa 5-60
Ilkka Korhonen TKS - Mika Stark EBK 35-60

Finaalissa kohtasivat itse kaisabiljardin MacGyver oululaissyntyinen, 2000-luvulla Espoota edustanut elävä legenda, Mika Stark EBK ja Kokkolan Taotao, Ari Huusko KoKa. Stark ei antanut Huuskon voittaa revanssia vaan aiheutti Kokkolan miehelle toisen piikin ja näin Mika Starkista Tampere Cupin voittaja vuosimallia 2014. Edellinen Tampere Cupin voitto Starkilla olikin vuodelta 1993.