Kari Kallio valloitti Oulun turnauksen

26.8.2018

53 pelaajaa osallistui tämän syksyn Oulun turnaukseen. Kestosuosikit Kari Kallio ja Mikko Hämäläinen kohtasivat finaalissa jättäen viime vuoden mestarin Matti Väyrysen kolmannelle sijalle. Kallio voitti tiukahkon finaalin lukemin 60-51 ja saavutti jo uransa 49. RG-voiton. Hän nousi tämän voittonsa turvin kaikkien aikojen RG-voittojen listalla piikkipaikalle ohi Mika Starkin.

Rovaniemen ykköstykki Kari Kallio hävisi avauskierroksen ottelunsa juuri Mikko Hämäläiselle lukemin 48-60. Myös historiamme eniten Top3 paikkoja RG-kisoissa napsinut Kallio kokeneena pelurina ei antanut tämän vaikuttaa vaan hän marssi tästä eteenpäin voitosta voittoon ja sai vielä maukkaan revanssin Hämäläisestä finaalissa.

Kaisan kokonaisrankingin kärkeen nousi uuden vastikään Ouluun perustetun seuran, TBO (Terwa Biljardi Oulu ry), Tero Räisänen joka on napsinut sijat 4. ja 7. kauden kahdesta ensimmäisestä kilpailusta.

Viime vuonna Oulun Turnauksen voittanut monivirtuoosi ja nykyisin myös biljardipalveluja työkseen tarjoava Matti Väyrynen (edustaa nykyisin myös TBO:a) oli kisojen kolmas ja yksi suurista suosikeista uusimaan mestaruuden. Häntäkin kokeneemmat kaisavelhot Kallio ja Hämäläinen tarjosivat Väyryselle piikit mieheen, mutta Väyrynen itse tarjosi kisojen pisimmän sarjan tekemällä peräti 54 pisteen sarjan viidennen kierroksen ottelussa Rovaniemen Mika Ronkaista vastaan.

Vähintään yhtä upeaksi sarjaksi luokitellaan Kuopion supertähden, Arto Tuhkasen ryöstösarja, kun hän kolmannen kierroksen ottelussaan Oulun Juha Rajaniemeä vastaan oli ottelua peräti 14-58 perässä ja peliaikaa oli vain muutama minuutti jäljellä. Tuhkanen hyökkäsi ensin tekemällä kaisan kolmen vallin kautta keskelle ja jatkoi sarjaansa kaisa toisensa perään iskemällä upeasti lopulta 46 pisteen pötköllä pelin poikki.