Kallio, Larinen ja Stark Suomenmestareiksi äitienpäivänä

26.6.2019

50 vuotiaiden mitalistit vasemmalta: 2. Auvo Liimatta OBK, 1. Kari Kallio RBK, 3. Arto Tuhkanen RBK

Oulussa pelattiin ikämiesten SM-kilpailut kolmessa sarjassa. Rovaniemen Kari Kallio voitti 50v sarjan SM-kultaa. Espoon Simo Larinen voitti puolestaan 60v sarjan SM-kultaa ja Oulun Reijo Stark nappasi puolestaan 70v sarjan SM-kullan

Oulun Keilahallilla isäntäseura OBK järjesti 84:lle kokeneelle kaisapelaajalle Ikämiesten SM-kilpailut. Kyseessä on kolmen eri sarjan suurturnaus jossa Suomenmestaruusmitaleista taisteltiin kolmessa eri sarjassa; 50-vuotiaat (36), 60-vuotiaat (30) ja 70-vuotiaat (18).

50-vuotiaiden sarjasta on tullut 2010-luvulla erittäin kovatasoinen sillä yhä useampi vielä yleisessä kaisasarjassakin erittäin tehokasta jälkeä iskeviä pelaajia esiintyy tässä turnauksessa. Kisojen ensikertalainen, mutta yksi kaikkien aikojen pelaaja, Rovaniemen Kari "Löpre" Kallio nappasi turnauksen voiton ja SM-kullan nimiinsä. Viime vuoden mestari ja tänäkin vuonna Kulttuuritalolla yleisen SM-sarjan finaaleissa esiintyvä Kuopion Arto Tuhkanen jätettiin tänä viikonloppuna pronssille, kun hopealle ylsi hänet pudottanut, kotiseuran Auvo Liimatta.

2014 Kari Kallio RBK

60-vuotiaiden sarjassa 30 kokeneempaa senioria ottivat yhteen. Kaikista tehokkain pelaaja tuli Espoosta, kun Simo "Simpe" Larinen kukisti kotiseuran Arvi Koskisen finaalissa ja nappasi uransa toisen SM-kullan ikämiesten SM-kilpailuista. Pronssille Porin Hannu Virtanen. Aikaisempi SM-voitto Simo Lariselle merkattiin niin ikään Oulusta, mutta vuonna 2005 jolloin Larinen nappasi 50 vuotiaiden sarjan voiton. 60-vuotiaiden sarjassa on 2000-luvulla vain yksi henkilö pystynyt voittamaan tittelin enemmän kuin kerran - Matti Jarkko joka voitti turnauksen urallaan peräti viidesti. 2000-luvulla on muuten aina ollut eri voittaja.

30. Leskelä Veikko OBK - 0/14

70-vuotiaiden sarjassa oli mukana mukavasti vielä 18 pelaajaa mikä on kyseiselle Ikämiesten SM-sarjalle suurin määrä koskaan. Matti Jarkko ei kaikkien yllätykseksi turnausta voittanut vaan mestaruuden nappasi OBK:n Reijo Stark joka mm. pudotti kuusi edellistä 70-vuotiaiden sarjan SM-kultaa voittaneen Matti Jarkon turnauksen neljännellä kierroksella pois. Rexa voitti kilpailun puhtaalla ja finaalissa kaatui seurakaveri Heikki Haataja lukemin 60-21. OBK:n kolmoisvoiton täydensi Seppo Lämsä nappaamalla pronssin itselleen.