Kaisassa kaksi RG-voittajaa viikonloppuna

26.6.2019

Mikko Hämäläinen on usein poistunut finaalista voitokkaana sillä hän on hävinyt 21:sta pelaamastaan RG-finaalista vain kuusi.

Sekä Kokkolassa että Inkeroisissa pelattiin viikonloppuna kaisan RG-kilpailu. Kokkolan Avoimet saalisti itselleen Oulun Mikko Hämäläinen joka kukisti finaalissa vanhan tutun seurakaverinsa Kari Tunturin selkeästi lukemin 60-10. Inkeroisissa puolestaan Anjalankoski Turnauksessa nähtiin Kouvolan Juha Niemelä palkintopallin korkeimmalla korokkeella. Niemelä kukisti finaalissa kahdesti Kotkan Matti Vanhalan lukemin 60-15 ja 60-12.

61 pelaajaa oli liikkeellä kaisan RG-kisoissa viikonloppuna, kun pelattiin poikkeuksellisesti kaksi kaisan RG-kilpailua samanaikaisesti. Pelipaikat olivat melko etäällä toisistaan joten kovinkaan paljoa ei kisat syöneet toisiaan sillä jo useamman kauden on laitettu merkille, että pohjoisen pelaajat pelaavat pääosin kilpailunsa pohjoisessa ja etelän pelaajat etelässä - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Kokkolassa 34 pelaajaa pelasivat Kokkolan Avoimia, Kaisan RG3. Tutut nimet valloittivat kärkisijat ja oululaiset saivat kaksoivoiton turnauksesta. Mikko Hämäläinen ja Kari Tunturi kohtasivat finaalissa joka oli Hämäläisen lähes yksipuolista hallintaa. Hämäläinen pääsi karkuun tekemällä tilanteessa 0-2 kaisan ylikeskelle nakin kera ja tämä tuotti lopulta 35 pisteen sarjan. Hämäläinen nousi voitolla kaikkien aikojen RG-voittajien listalla TOP10 joukkoon nappaamalla uransa 15. RG-voiton.

Inkeroisissa 27 pelaajaa pelasivat puolestaan Anjalankoski Turnausta, Kaisan RG4. Moni varmasti odotti legendaarisen Matti Vanhalan voittoa turnauksesta hänen yllettyään puhtaalla finaaliin, mutta Kouvolan Juha Niemelä oli toista mieltä. Puhtaalla finaalissa ollut Vanhala kärsi melko selkeästi iskussa olleelle Juha Niemelälle kaksi tappiota peräkkäin 60-15 ja 60-12. Juha Niemelä saavutti uransa kolmannen RG-voiton. Edellisestä voitosta olikin vierähtänyt lähes 13 vuotta jolloin Niemelä saavutti Kristallikilpailun voiton (1.12.2001). Hänet on kyllä nähty sen jälkeen usein Joukkue SM-kilpailujen mitalisijassa kiinni.