Kaisa Ikämiesten SM-kilpailut Oulussa 25.-26.3.2017

26.3.2017

Oulun keilahallilla OBK:n kotiluolassa ja Oulun City-Biljardin avustuksella järjestetty Ikämiesten SM-kilpailut pelattiin tuttuun tapaan kolmessa eri ikäluokassa viikonloppuna. 50v sarjan mestariksi kruunattiin Kokkolan Tero Kiviaho, 60v sarjan mestariksi Kotkan Matti Vanhala ja 70v sarjan SM-kulta meni Tampereen Ammattiklubia edustavalle Jorma Tulkille.

Oulussa 91 senioripelaajaa kokoontui Kaisabiljardin Ikämiesten SM-kilpailujen merkeissä. Lähes kolmasosa (29) pelaajista oli kotiseura OBK:sta. Oulun keilahalli toimi pääpelipaikkana ja Oulun City Biljardi oli jälleen hienosti kakkospelipaikkana mikä takasi sen, että finaalit saatiin pelattua hienosti hyvissä ajoin sunnuntaina iltapäivällä.

50v sarjassa nähtiin yksi "kaikkien aikojen ottelu", kun kaksikko Tero Kiviaho (KoKa) ja Kari Tunturi (OBK) ottivat yhteen kolmannella kierroksella. Kaksikko ei jättänyt toisilleen mitään alle ottelun aikana joka meni rankkareille tilanteessa 1-0 Kiviaholle. Ensimmäinen pistemerkintä tuli 53 peliminuutin kohdalla, kun Kiviaho sai -2 oman "uittamisen" seurauksena. Kiviaho kuitenkin pystyi väripallon varsinaisella peliajalla tekemään ja pääsi rankkareille johtotilanteessa. RG-voittajat Kiviaho ja Tunturi panostivat rankkareihin ihan ansaitusti sillä Kiviaho teki viisi ja Tunturi neljä joten lopputulos oli kuitenkin 31-24 kokkolalaisen hyväksi.

Tunturin putoaminen alkukierroksilla oli varmasti monelle yllätys, ja yhtä suurena yllätyksenä voidaan pitää Kari Kallion putoamista suoraan kahdesta pihalle sekä myös Arto Tuhkasen sijoitusta, kun hän jäi ainoastaan kahteen voittoon. TOP10 lista koostuikin monesta yllätysnimestä 50v sarjan osalta. Kaisan RG-listan kärkinimi Tero Kiviaho pelasi puolestaan ennakko-odotusten mukaisesti kärkikahinoihin ja lopulta aina 50-vuotiaiden Suomenmestariksi. Tiukassa finaalissa kaatui Simo Kaijansaari lukemin 60-52. Pronssia kirjattiin Kuopion Liikemiesklubia edustavalle Jussi Holopaiselle.

39. Lyytikäinen Pasi OBK - 0/18

60v sarjassa Kotkan Matti Vanhala eteni puhtaalla pelillä finaaliin asti. Finaalivastustaja Rovaniemen Sampo Alaluusua pystyi Vanhalan kuitenkin pienoisesti yllättämään voittamalla 1. finaalin 60-52. Vanhala otti tästä kuitenkin opiksi ja murskasi Alaluusuan "Grande finaalissa" lukemin 60-5. Tampereen Ammattiklubin Juha Repo pelasi 60v sarjan pronssille.