Juho Nykänen nousi kotikisansa Kotka Openin mestariksi

28.6.2019

Kotka Open finalistit: Juho Nykänen KaKa ja Jyrki Ruuskanen SaiBi kuva: Juha Päivinen

Kaisakarhujen kotisalilla Kotka Openin finaalissa kohtasivat KaKan Juho Nykänen ja SaiBin Jyrki Ruuskanen. Nykänen oli finaalissa puhtaalla ja Ruuskanen pystyikin Nykäsen voittamaan 60-26 ensimmäisessä finaalissa. Toisessa finaalissa vahvempi oli sitten Nykänen lukemin 60-35 ja näin Kotkan puuhamiehelle uran ensimmäinen Kaisan RG-voitto. Kolmanneksi turnauksessa tuli Hyvinkään Petri Makkonen

36 pelaajaa lähti mukaan kauden viidenteen RG-kilpailuun. Kotkan Karhulassa pelattiin Kotka Open nyt yhdeksännen kerran. Ensimmäinen kerta kuitenkin kun saatiin kisoille kotiseurasta voittaja, kun Kaisakarhujen oma poika, Juho "Nyksy" Nykänen nappasi turnausvoiton ja samalla myös uransa ensimmäisen kaisan RG-voiton. Nykänen on voittanut paljon päälajissaan pyramidissa vuosien varrella, mutta myös kaisasta hänellä oli tätä ennen taskussaan Pari SM kultaa ja Joukkue SM kultaa. Nyt tuli Nyksylle uusi sulka hattuun heti ensimmäisestä RG-finaalista.

Nykäsen finaalivastustaja Jyrki Ruuskanen, Lappeenrannan kaikkien aikojen menestynein kaisapelaaja, on voittanut Kotka Openin 2012 ja ollut myös 2011 kolmen parhaan joukossa. Ruuskanen saikin kakkossijan myötä ns. "värisuoran" kasaan Kotka Openista ja on ainoa, joka on Kotka Openissa pelannut itsensä kolmesti kolmen parhaan joukkoon. Kotka Openin menestynein pelaaja on kuitenkin vielä Ari "Partti" Järvinen joka on ainoana voittanut Kotka Openin kahdesti.

Viikonlopun kolmas sija meni neljä viikkoa sitten Hyvinkään Simojoki Openin voittaneelle Hyvinkään Petri Makkoselle. Neljänneksi turnauksessa kuulutettiin Tuomas Komi joka oli viime vuonna samassa turnauksessa finaalissa. Viidenneksi Kotka Openissa tuli monen yllätykseksi Biklun Roope Ruokonen joka pelasi uran parhaan kaisaturnauksensa ja nappasi upeasti viisi voittoa

Kotka Open neljäs: Tuomas Komi EBK kuva: Juha Päivinen
Juho "Nikkari-Nyksy" Nykänen on pelannut vakuuttavasti tämän kauden alun. Kotka Open voiton lisäksi Kaisan MM-karsinnoista tuli paikka lokakuun MM-kisoihin ja Pyramidin RG-kauden avausvoitto tuli kuun alussa Helsingistä.