Johacon Openin voittoon Helsingin Olli Muotka

24.2.2019

Hyvinkään Biljardikerhon järjestämä kauden toinen RG-kilpailu kantoi tällä kaudella nimeä Johacon Open. Mustassa kasissa järjestetty turnaus keräsi mukaansa mukavasti 71 pelaajaa. Finaalissa kohtasivat HBK:n kaksikko Ville Pasanen ja Olli Muotka. Ennakkosuosikin viittaa harteillaan kantanut rankingkärki Pasanen ei pystynyt pidättelemään seurakaveriaan Muotkaa vaan tämä kohosi finaalin voittajaksi lukemin 60-30.

Kauden 12. RG-kilpailu järjestettiin Hyvinkään Biljardikerhon, Mustan Kasin ja Johacon LKV:n yhteistyössä ja turnaus oli samalla myös kauden toinen ns. "international statuksen" omaava kilpailu.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä pelit menivät 71. osallistujan myötä melko pitkään, mutta toisena pelipäivänä kilpailut etenivät kuitenkin niin hienosti ja jouheasti, että finaali loppui noin 18:30. Itse finaalissa kauden tehokkain tykki ja neljä RG-kilpailua jo voittanut Ville Pasanen sai vastaansa Olli Muotkan. Kauden toista voittoa metsästänyt Muotka olikin pelin edetessä vahvemmin kiinni johdossa ja pysyi 38-30 lukemissa ennen taukoa. Tauon jälkeen Muotka palasi todella vahvana ja paukutti saman tien pelin poikki hienoilla pussituksilla 60-30.

Turnauksen pisimmästä sarjasta vastasi Jari Suomalainen joka tehtaili avauskierroksilla ensimmäisenä pelipäivänä 47 pisteen sarjan. Myös Matti Ovaska pääsi sarjallaan tilastoihin tekemällä 37 pisteen pötkön.  Ainut pelaaja joka oli seitsemän kierroksen jälkeen puhtaalla, oli TBK:n Janne Vulli. Turkulainen oli lopulta turnauksen neljäs. Kotiseuran iloksi HyvBK:n Toma Auresto pelasi itsensä podiumille kolmanneksi.