Hyvinkäällä taottiin pitkiä pötköjä urakalla Laaksosen johdolla

27.6.2019

Simojoki Open TOP4 (vasemmalta): 2. Marko Lindberg HBS, 1. Kim Laaksonen TBiK, 3. Jukka Rusi KK-79, 4. Jari Suomalainen PPK

Syyskuu on vasta päässyt alkuun ja nyt on pelattu kaisassa jo kolme RG-kilpailua. Hyvinkäällä järjestetty Simojoki Open tarjosi todella kovatasoisen kilpailun, jossa nähtiin tusinan verran upeita sarjoja. Kilpailun parhaasta suorituksesta vastasi Turun Kim Laaksonen joka teki harvinaisen 60 pisteen sarjan ja pelasi lopulta myös koko kilpailun voittajaksi. Finaalissa kaatui kahdesti hallitseva maailmanmestari Hämeenlinnan Marko Lindberg. Myös toinen ns. mitalisija matkasi Turkuun, kun KK-79:n Jukka Rusi kiilasi hieman yllättäen suosikkien edelle kolmanneksi.

Markku Simojoen muistoa kunnioittaen pelattiin Hyvinkäällä nyt historian toisen kerran Simojoki Open. Vielä kaksi päivää ennen ilmoittautumisrajan päättymistä oli osallistujalistalla vajaa 20 nimeä, mutta silti lopullisella listala oli varsin mukavasti 55 pelaajaa.

Hyvinkään RG-kilpailut ovat tilastollisesti aina lähes poikkeuksetta kuuluneet kauden kovatasoisimpiin kilpailuihin. Näin oli myös tällä kertaa sillä kisoissa nähtiin useita hyviä sarjoja mukaan lukien myös yksi 60 pisteen sarja. Tampereen Yrjö Perä-Rouhu sai toimia aitiopaikalta todistajana, kun hänen vastustajansa Turkulainen Kim Laaksonen iski alkuohilyöntien perään suoraan 60:n pisteen sarjan ja pelin poikki.

Vahva meno jatkui Laaksosella myös toisella kierroksella, kun hän iski EBK:n Vesa Puustista vastaan 44 pisteen sarjan. Murskaavasti aloitti myös monet muut pussikoneet mm. Jyväskylän Marko Rautiainen sekä Hyvinkään Pasi Kulmala ja Petri Makkonen jättivät omat vastustajansa kaikki nollille toisella kierroksella.

Murskavoittoja toisella kierroksella tarjoilivat myös Tampereen Ilkka Korhonen (60-5) ja Hyvinkään Harri Pollari (60-7). Harri Pollarin turnaus alkoi hieman murheellisesti, kun 1. kierroksen pelissä aloituksesta meni heti oma pussiin ja vastustaja Tuomas Komi iski hetkeä myöhemmin 35 pisteen sarjan ja vei pelin n. seitsemässä minuutissa. Tästä sisuuntuneena Harri Pollari nappasi Komin seurakaverista EBK:n Reijo Voutilaisesta päänahan saavuttaen samalla uransa ensimmäisen RG-kilpailupelivoiton selkein numeroin 60-7.

Neljännellä kierroksella nähtiin useita yllätyksiä ja kuumia kohtaamisia jotka muuttivat peliasetelmia melkoisesti. Heti alussa vasta tässä kuussa 18 vuotta täyttävä EBK:n Casper Matikainen antoi Jyväskylän Maailmanmestarille (2010) ja Suomenmestarille (2012) Marko Rautiaiselle selkeän piikin lukemin 60-17. Edelliset Hyvinkäällä järjestetyt RG-kilpailut voittanut Pasi Kulmala pudotettiin kärkikahinoista, kun hän putosi neljännellä kierroksella Turun Jukka Rusille lukemin 23-60. Upeasti turnauksen aloittanut Kim Laaksonen joutui tyytymään piikkiin kärsiten 30-60 tappion Hämeenlinnan Marko Lindbergille

Jukka Rusi jatkoi upeita otteitaan pudottamalla myös Marko Rautiaisen turnauksesta. Hetkeä myöhemmin kaatui RG-listan kärkinimet Kokkolan Tero Kiviaho ja Porvoon Jari Suomalainen.

8. kierros
Rusi Jukka KK-79 60 - Suomalainen Jari PPK 57
Makkonen Petri HyvBk 15 - Lindberg Marko HBS 60

Kun Marko Lindberg voitti Petri Makkosen kahdeksannella kierroksella lukemin 60-15, tarkoitti se hallitsevalle maailmanmestarille finaalipaikkaa puhtaalla pelillä kauden kolmannen RG-kilpailun osalta. Niin sanottu semifinaali pelattiin turkulaisten välisenä taisteluna jossa Kim Laaksonen suorastaan murskasi vastustajansa Jukka Rusin 60-5. Rusille kuitenkin upeasti uran ensimmäinen TOP3 sijoitus.

9. kierros
Laaksonen Kim TBiK 60 - Rusi Jukka KK-79 5

Finaalissa Lindberg oli jo lähellä menossa puhtaalla pelillä RG-voittoon. Lindbergin johtotilanteessa 22-42  Laaksonen oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja tekikin ottelun suoraan poikki 38 pisteen parttisarjalla 60-42.

1. Finaali
Laaksonen Kim TBiK 60 - Lindberg Marko HBS 42

Toisessa finaalissa Laaksonen jatkoi siitä mihin ensimmäisessä finaalissa jäi. Lindberg lyö tyhjän aloituksen ja Laaksonen iskee tähän heti 35 pisteen sarjan kakkosaloituksesta. Lindberg ei kuitenkaan antanut vielä periksi vaan nousi pelissä mukaan. Trilleriksi mennyt finaali päättyi lopulta Kim Laaksosen voittoon lukemin 60-53.