Henri Mäki voitti uransa ensimmäisen kaisan RG-kilpailun Oulussa

6.1.2019

Kauden 10. RG-kilpailu oli Oulun Terva-Cup ja voittajaksi kiipesi TBO:n Henri Mäki joka kukisti finaalissa seurakaverinsa Juha Rajaniemen lukemin 60-23. Kolmannen sijan saavutti Rovaniemen Kari Kallio.

Kauden kymmenes RG-kilpailu pelattiin perinteisesti heti vuoden vaihteen jälkeen Oulussa Terva-Cupin merkeissä. Oulussa keilahallin lisäksi pelipaikkana oli nyt myös TBO:n (Terwa Biljardi Oulu) uusi klubi. Käytössä oli siis peräti 10 pöytää kisojen aikana ja osallistujia oli varsin mukavasti, kun 94 kaisan ystävää osallistui vuoden ensimmäiseen kaisakilpailuun. Ensimmäisenä pelipäivänä pelattiin neljä kierrosta ja sunnuntaina yhdistettiin kilpailukaaviot viidennestä kierroksesta eteenpäin.

Hieman vajaa 30 pelaajaa oli enää mukana toisena pelipäivänä. Kuudennella kierroksella nähtiin kaksi kisojen pisintä sarjaa, kun Tero Kiviaho iski 44 pisteen sarjan Olli Muotkaa vastaan ja Martti Korkala teki 41 pisteen sarjan Mikko Hämäläistä vastaan.

Seitsemännen kierroksen jälkeen mukana oli enää kymmenen pelaajaa mukana ja näistä kotiseuran Henri Mäki oli enää ainoa pelaaja puhtaalla. Mäki jatkoikin vakuuttavasti ja matkasi aina finaaliin asti. Toinen finalisti oli Mäen seurakaveri Juha Rajaniemi joka pelasi myös upeita voittoja ja kaatoi matkalla finaaliin mm. Mika Määtän, Matti Väyrysen, Tero Räisäsen ja Kari Kallion perätysten. Sekä Mäki, että Rajaniemi jahtasivat uransa ensimmäistä kaisan RG-voittoa joten se tiesi pienen lisäjännityksen finaaliin.

Finaali alkoi hieman takkuillen sillä ensimmäiset pistemerkinnät tuli vasta n. 15min kohdalla ja 25min pelin jälkeen pelitilanne oli vasta 6-14 Rajaniemelle. Juhalle aukesi paikka ja hän iskikin kaisan voimalla kulmaan, mutta epäonnekseen oma luiskahti vallin kautta vastakkaiseen kulmaan. Oulun pieni, mutta pippurinen Henri Mäki ei tässä paljoa säälitellyt vaan iski tästä välittömästi lisärangaistuksena komean 39 pisteen sarjan ja nousi vakuuttavasti 45-9 johtoon. Pienessä tuskassa Rajaniemi pääsi heti yrittämään kaisaa uudelleen kulmaan, mutta ei onnistunut ja kaisa pyörähti Henri Mäen kannalta mukavasti alle. Mäki iskikin siitä jo 57-8 johtoon. Sinnikäs Rajaniemi ei silti vieläkään lannistunut vaan pussitti tästä heti perään vaikeahkon ja pitkän kaisan pussiin ja hienosti keskelle päälle kaventaen pelin 57-20. Oulun ilta sai uuden kaisan RG-voittajan ajassa 17:22, kun Henri Mäki pussitti ratkaisevan pistepunaisen pussiin ja voitti finaalin lukemin 60-23.