Espoo voitti Kaisan Joukkue SM:n

14.10.2018

Kotkassa 17 joukkuetta pelasi Kaisan Joukkuekilpailun Suomenmestaruudesta ja ykköseksi nousi Espoon Biljardikerhon joukkue Tuomas Komi, Jesse Särkisilta ja Juuso Lukkari jotka kukistivat finaalissa Helsingin Biljardikerhon joukkueen Ville Pasanen, Olli Muotka, Tom Seppelin. Pronssimitalit ripustettiin Puh.veli-klubin joukkueelle Mauno Nuutinen, Tatu Tainio ja Jarmo Tainio

Kaisakarhut isännöivät tänä viikonloppuna Kaisan Joukkue SM-kilpailuja, kun mukavasti 17 joukkuetta ilmoittautui tämän vuoden kilpailuun. Jo perinteisesti joukkue SM-kilpailussa pelataan jokaisessa ottelussa kolme peliä. Neljä ensimmäistä kierrosta pelattiin lauantaina ja varsinaiset mitalipelit pelattiin sitten sunnuntaina toisena pelipäivänä.

Kaksi ensimmäistä pelikierrosta pudotti kuusi joukkuetta pois ja pisimmän sarjan toisella kierroksella räväytti kukas muukaan, kun Helsingin Tom Seppelin paukuttamalla mukavasti 45 pisteen sarjan ottelussaan Kotkan Janne Autiota vastaan. HBK suosikkijoukkue jatkoi kovaa menoa myös kolmannella kierroksella kukistamalla kovat Hyvinkään 2-1 ja Olli Muotka teki nyt 42 pisteen sarjan. Upeaa tappiotonta peliä esittivät myös PVK1 ja PPK jotka pelasivat kolme ensimmäistä ottelua puhtaasti lukemin 9-0.

Neljännen kierroksen eli ensimmäisen pelipäivän jälkeen vain kaksi joukkuetta jatkoi puhtaalla pelillä. HBK2 (Pasanen, Seppelin, Muotka) ja EBK (Komi, Lukkari, Särkisilta) voittivat kaikki neljä peliään erälukemin 11-1. Kuusi joukkuetta kaiken kaikkiaan selvitti tiensä mitalipeleihin toiselle pelipäivälle.

Viidennen kierroksen alkuun sekä Porvoo että Hyvinkää putosivat pois mitaleilta. HBK:n hallitseva mestarijoukkue jatkoi vahvaa peliä voittamalla EBK:n 2-1. Neljä joukkuetta oli näin jäljellä, kun kuudes kierros alkoi HBK:n ollessa ainoa joukkue puhtaalla pelillä.

PVK:n ykkösjoukkue Tatu Tainio, Jarmo Tainio ja Mauno Nuutinen laittoivat omassa "semifinaalissaan" upeasti kampoihin HBK:lle. Ottelu päättyi todella niukkojen erien saattelemana 2-1 HBK:n voittoon mikä tiesi hallitsevalle mestariseuralle puhdasta finaalipaikkaa vailla tappioita. EBK pystyi puolestaan kukistamaan isäntäseuran viimeisen toivon, Kakan pelaajat Janne Pekkolan, Juho Nykäsen ja Simo Palvimon suoraan 3-0 edeten finaaliin Helsinkiä vastaan.

PVK:n joukkue nappasi upeasti SM-pronssia. Ensimmäinen finaali alkoi Espoon osalta todella tehokkaasti. Jesse Särkisilta teki hienon partin omassa ottelussaan Tom Seppeliniä vastaan lyömällä pelin suoraan poikki tilanteesta 33-7. Juuso Lukkari puolestaan kukisti Olli Muotkan selkeästi 60-15 mikä tiesi EBK:lle puhdasta 2-0 voittoa eikä kolmatta ottelua Pasanen - Komi tarvinnut pelata.

Toisessa finaalissa oli sitten Hitchcockin aineksia. Tom Seppelin oli toipunut edellisestä ryöpytyksestä ja antoi samalla mitalla takaisin Tuomas Komille voittamalla ottelun 60-6. Ottelu oli Komille vasta ensimmäinen (ja ainoa) tappiollinen näissä kilpailuissa. Juuso Lukkari sen sijaan iski makoisaan paikkaan kisojen pisimmän sarjan, kun hän teki 47 pisteen sarjan Ville Pasasta vastaan. Sarja loppui vielä safetyyn jonka turvin Lukkari voitti ottelun lopulta 60-12. Ratkaiseva kontraerä Olli Muotka vs. Jesse Särkisilta ratkaisi Suomenmestaruuden ja Särksilta vei finaalin viimeisen erän lukemin 60-39 tekemällä upean partin loppuun.

Kaisan Joukkuekilpailun Suomenmestaruus on EBK:lle sen historian ensimmäinen.
Kiitos Kotka ja Kaisakarhut upeasti tapahtumasta!

Jesse Salovaara 39-60 Olli Muotka
Janne Autio 8-60 Tom Seppelin (Seppelin 45 sarja)

HBK3 - EBK 0-3
Petteri Nykänen 39-60 Tuomas Komi (Komi 32 sarja)

Toma Auresto 37-60 Ville Pasanen
Markku Ijäs 30-60 Olli Muotka (Muotka 42 sarja)
Simo Hämäläinen 60-52 Tom Seppelin

Kaka3 - BK 2-1
Janne Pekkola 60-27 Tommi Ampuja (Pekkola 31 sarja 2. aloituksesta)

Toni Jokelin 54-60 Tuomas Komi
Ari Saarenpää 14-60 Jesse Särkisilta (Särkisilta 36 sarja)

Simo Palvimo 22-60 Juuso Lukkari

7. Kierros: (1. finaali, HBK2 puhtaalla)

HBK2 - EBK 0-2
Tom Seppelin 7-60 Jesse Särkisilta (Särkisilta teki 33:sta pelin suoraan poikki)
Olli Muotka 15-60 Juuso Lukkari (Lukkari aloituksesta 30 sarja)