EBK:n Jesse Särkisilta voitti Espoon Avoimet

1.10.2017

Espoon Biljardikerho ja Suomen kaisatilastot saivat uuden rankingvoittajan kaisaan, kun EBK:n Jesse Särkisilta voitti tämän vuoden Espoon Avoimet. Särkisilta pelasi upeasti läpi turnauksen voitosta voittoon todella tiukkojenkin otteluiden jälkeen ja kärsi kisoissa tappion ainoastaan kolmanneksi tulleelle Helsingin Biljardikerhon Olli Muotkalle. Toiseksi turnauksessa tuli Hyvinkään biljardikerhon Marko Makkonen ja pienemmät pokaalisijat nappasivat Helsingin Ritz-Clubin Ville Pasanen ja Biljardi-Kotkien Keni Chung.

46 pelaajaa ilmoittautui kaisakauden kuudenteen RG-kilpailuun joka pelattiin EBK:n ja PVK:n klubeilla. Espoon Avoimet on pelattu vuodesta 2006 RG-kilpailuna ja kilpailu sai nyt kahdeksannen eri voittajan, kun EBK:n Jesse Särkisilta nappasi järjestävän seuran iloksi voiton.

Finaali päättyi dramaattisesti kesken, kun Hyvinkään Marko Makkonen luovutti pelin heti alkutekijöissä muutaman lyöntivuoron jälkeen tilanteessa 0-21 Särkisillalle. Kyseessä oli kaksikon jo toinen kohtaaminen kilpailun aikana ja edellinenkin ottelu oli päättynyt Särkisillan voittoon lukemin 60-32.

Jesse Särkisilta teki lisäksi myös kilpailujen pisimmän sarjan, 42 pistettä heti avauskierroksella PVK:n Tatu Tainiota vastaan. HBK:n Olli Muotka iski puolestaan 41 pisteen sarjan Hyvinkään Joonas Vartiaa vastaan toisella kierroksella. Myös Simo Palvimo (38), Ville Pasanen (36) ja Keni Chung (35) kirjauttivat sarjansa rankinglistojen pötkösarakkeeseen.