Antti Marjamäki palasi RG-voittajaksi Kokkolassa

23.9.2018

Tampereen Suomalaisen Klubin Antti Marjamäki voitti Kokkolan Avoimet tänä viikonloppuna vain hiuksen hienosti ennen kestosuosikkia Oulun Mikko Hämäläistä. Finaali päättyi Marjamäen hyväksi lukemin 60-57 ja tämä toi tamperelaiselle uran toisen RG-voiton. Ensimmäinen muistetaan tietenkin legendaarisesta Kultakellokilpailusta vuodelta 2010. Kokkolan Avoimien kolmanneksi pelasi Helsingin Mauno "Napoleon" Nuutinen ennen Jyväskylän Mika Hummelinia.

63 pelaajaa osallistui tänä vuonna Kokkolan Avoimiin mikä oli kyseisen turnauksen kaikkien aikojen ennätys. Vain SM-kilpailuissa 2001 on ollut enemmän pelaajia (68) Kokkolan kilpailussa kuin tämän vuoden kilpailussa. Kaava noudattaa hyvin tämän kauden linjaa, kun RG-kisojen osallistujamäärät ovat selkeässä nousussa viime kausiin nähden. Yksi syy on varmasti Kaisan MM-paikat ensi vuoden Rovaniemen MM-kisoihin.

Runsas osallistujamäärä kisoissa tarkoittaa usein myös yllätyksiä enemmän kilpailun aikana ja myös näissä kilpailuissa nähtiin monen ennakkosuosikin kaatuvan tilastojen vastaisesti. Näitä tapahtuu toki kaisassa useinkin, koska kyseessä on herkkä laji ja ennakkosuosikin viitta ei ole aina niin vahva, vaikka moni saattaa niin luullakin. Joskus yhden ottelun aikana voi tehdä useitakin virheitä ja silti on mahdollisuudet vielä voittoon. Toisinaan taas yksikin virhe voi viedä koko ottelun muutamassa minuutissa ja olet ulkona.

Kovin usein on nähty Kokkolan kilpailuissa ainakin tällä vuosikymmenellä Oulun herra Mikko Hämäläinen finaalissa. Peräti kuudesti edellisestä kahdeksasta Kokkolan avoimista voittanut Hämäläinen oli jälleen finaalissa ja vastaan asettui kahdeksan vuoden takainen Kultakellovoittaja Antti Marjamäki. Tampereen Suomalaista klubia edustava Marjamäki oli etukäteistilastojen valossa heikommassa asemassa, mutta niin vain toisin kävi. Tiukka finaali päättyi Antti Marjamäen voittoon lukemin 60-57.

Semifinaalissa Marjamäki pelasi myös todella tiukan pelin Jyväskylän Mika Hummelinia vastaan, jossa Marjamäki voitti ottelun niin ikään 60-57. Hummelinilla oli todella hyvä paikka upottaa 53-57 tilanteessa ratkaiseva punainen keskipussiin, mutta se osui vain niukasti piikkiin ja Marjamäki rankaisi tästä heti seuraavalla lyönnillä punaisen kulmaan ja kaisan nakilla poikki. Hummelinin uran eka kaisan RG-finaali jäi vielä saavuttamatta, mutta hänelle kuitenkin upeasti kisojen neljäs sija.

Kolmas sija meni Helsingin Puh.veli-klubin Mauno Nuutiselle. Yne pelasikin vakuuttavasti läpi kisat sillä hän oli seitsemän kierroksen jälkeen ainoa puhtaalla ollut pelaaja vailla tappioita. Nuutinen oli kaatanut niinkin kovia pelimiehiä vuorotellen kuin juuri Mika Hummelinin, Mikko Hämäläisen, Tero Kiviahon, Jussi Holopaisen ja Tero Räisäsen. Hämäläinen sai makoisan revanssin semifinaalissa, mutta Nuutinen silti todella upeasti kisojen kolmanneksi.